USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські лісівники разом із бджолярами заготовляють лісовий мед

15 Липня 2022 08:07
Окрім ягід та грибів, лісівники спільно з бджолярами збирають лісовий мед. Цілющий мед, зібраний із лісового різнотрав’я, квітів, дерев і кущів, є найціннішим і найкориснішим.

Літня пора ідеальна для бджолосімей із мобільної пасіки, що на території Губинського лісництва. До того ж, завдяки роботі бджіл дерева хворіють менше, а ягід у лісі більше, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Як розповідає лісничий Губинського лісництва Ігор Іщук, у мобільній пасіці нараховується 20 бджолосімей.

«Надіємося, що буде багато корисного меду, адже де кормова база, там і більше меду. Це тільки перший рік, як ми облаштували таку мобільну пасіку. Стаціонарна давала 10 кілограмів меду. Сподіваємося, що ця буде давати більше. Тут багато акацій і немає конкурентів», – говорить лісничий.
Читати ще: Крем-мед, суфле, медовий мус: на Волині лісівники перетворили мед на вишуканий десерт

Мед пасічники збирають близько трьох разів на літо.

Бджоляр Сергій Завадський зауважує: процес збору меду дуже цікавий. Додає, що укусів бджіл боятися не варто, адже вони теж корисні.

«У меді багато мікроелементів, корисних для людського організму. Робота біля бджіл теж приносить користь. Вона заспокоює та надихає», – наголошує він.

В обов’язки лісівників входять підгодівля, профілактика хвороб, слідкування за роями та вуликами. За сумлінну працю комахи-трудівниці віддячують цілющим медом і бджолопродуктами. Зібраний мед згодом приносить користь тим, хто його споживає. Продукція з волинських лісів доступна для продажу.

На території Губинського лісництва розвивають також зелений туризм.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 15 Липня 2022 10:08
для фронту чи на базар?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus