USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

Волинські олімпійки мають «на дрібні витрати у Пекіні»

5 Серпня 2008 18:55


Волинська делегація у складі 15 чоловік сьогодні, 5 серпня, відвідала спортсменок-олімпійок свого краю у Києві. Вона привезла їм і найщиріші слова, і матеріальні презенти, – повідомив телефоном репортер «Волинських Новин».
Під час зустрічі зі спортсменками, що пройшла на олімпійській базі у Конче-Заспі, представники Ковеля та Любомльського,  Іваничівського й Маневицького районів (звідки родом дівчата) вручили кожній із них конверти з певною сумою. Як пожартував начальник управління у справах сім’ї, молоді і спорту Волинської ОДА Микола Зайченко, це гроші – на дрібні витрати для дівчат у Пекіні.
Надія Боровська (спортивна ходьба) від імені колег «по цеху» висловила гостям із Волині подяку. Вона зазначила, що спортсмени з інших регіонів щиро їм заздрять, оскільки не мають такої підтримки від влади своїх областей. Жартома пані Боровська додала, що харківська спортсменка хотіла б виступати за Волинь, якщо і їй забезпечать подібне сприяння .
Довідково:
Під час зустрічі зі спортсменками було представлено буклети з інформацією про волинянок, що захищатимуть спортивні честь України на ХХІХ Олімпійських іграх у Пекіні. Подаємо її дослівно.
 
ОСТАПЧУК Юлія 

( БОРОТЬБА ВІЛЬНА, ВАГОВА КАТЕГОРІЯ 63 КГ)
Остапчук Юлія Анатоліївна  народилась  26 вересня 1989 року в  місті Ковелі  Волинської області. Боротьбою вільною почала займатися з 2000 року в ДЮСШ «Спартак» міста Ковеля.
Студентка ІІ курсу Львівського ЛУФК.
 В складі учнів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності з 2004 року.
Представляє спортивні товариства «Спартак», «Динамо».
У 2004 році Юлії було присвоєно  звання «Майстер спорту України», посіла  5 місце  на  чемпіонаті  Європи серед кадетів у Болгарії,  переможниця  ІІ літніх спортивних ігор школярів України, молодіжної першості України,  срібна  призерка  кубку України.
У 2005 році переможниця  чемпіонату Європи серед  дівчат  в Албанії, ІV літніх юнацьких  спортивних ігор України,  бронзова  призерка  кубку України, першості України серед юніорів.
У 2006 році  присвоєно  звання «Майстер спорту України міжнародного класу», 9 місце  на  чемпіонаті Європи в  Москві, чемпіонка  ІV  літніх спортивних ігор  молоді України, срібна призерка  чемпіонату України серед молоді.
У 2007 році   5 місце на чемпіонаті світу в Баку та 5 місце на чемпіонаті Європи в Софії,  чемпіонка світу серед юніорів в Пекіні та чемпіонка Європи серед юніорів в Бєлграді, чемпіонка ІІІ Всеукраїнських літніх спортивних ігор, чемпіонка України серед юніорів, бронзова призерка кубку України.
За підсумками 2007 року  Юля стала кращою спортсменкою у рейтингу серед жінок за результатами виступу на офіційних Всеукраїнських та міжнародних змаганнях.
У 2008 році 5 місце на кубку світу в місті Пекіні, чемпіонка України, чемпіонка України серед юніорів.
18 липня 2008 р. в Кошице  на чемпіонаті Європи  серед юніорів стала чемпіонкою здобувши олімпійську ліцензую.
Тренери: «Заслужені тренери України» Милехин Анатолій Миколайович та Піступ Андрій Ігорович.
 
БОРОВСЬКА (ПРОКОПУК)  Надія

(ЛЕГКА АТЛЕТИКА, СПОРТИВНА ХОДЬБА)
Боровська (Прокопук) Надія Іванівна народилась 25 лютого  1981 року в селі Згорани Любомльського району Волинської області. Легкою атлетикою почала займатися з 1997 року на І курсі Волинського Державного університету імені Лесі Українки, який закінчила у 2002 році, факультет фізичного виховання.
В складі учнів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності з 1998 року.
Представляє спортивне товариство «Спартак».
У 2001 році Надії  було присвоєно  звання «Майстер спорту України « а у 2006 році «Майстер спорту України міжнародного класу».
Чемпіонка України зі спортивної ходьби на 20 км 2006, 2007 років.
Неодноразова переможниця та призерка чемпіонатів та кубків України 2001-2008 років.
Дворазова переможниця Універсіади України 2003, 2005 років.
Триразова   учасниця кубку світу в Німеччині, Іспанії та Росії 2004, 2006, 2008 років.
Переможниця в командному заліку на кубку Європи  в Угорщині, учасниця Всесвітньої Універсіади в Туреччині  в 2005 році.
Бронзова призерка міжнародних змагань в Словакії в 2006 році.
Срібна призерка чемпіонату України, бронзова призерка ІІІ Всеукраїнських літніх спортивних ігор  у 2007 році.
На міжнародних змаганнях у Литві в місті Аелітус  в 2008 році на змаганнях зі спортивної ходьби на 20 км показала час 1 год. 33, 17 сек., це є виконанням олімпійського нормативу.
На даний час аспірантка  Волинського  національного  університету імені Лесі Українки.
Тренери: Калитка Микола Федорович, Калитка Світлана Володимирівна, Яловик Володимир Трохимович.
 
ВАЩУК Оксана

( БОРОТЬБА ВІЛЬНА, ВАГОВА КАТЕГОРІЯ 72 КГ)
Ващук Оксана Олегівна  народилась  11 лютого 1989 року в  смт. Іваничі Волинської області. Боротьбою вільною почала займатися з 2000 року в  Іваничівській ДЮСШ відділу освіти і науки.
Студентка ІІ курсу Львівського ЛУФК.
В складі учнів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності з 2004 року.
Представляє спортивні товариства «Динамо», «МОН».
У 2005 році Оксані було присвоєно  звання «Майстер спорту України».
Срібна призерка молодіжної та кадетської першості України, бронзова призерка чемпіонату  України серед юніорів   у 2004 році.
Срібна призерка  ІV   літніх юнацьких спортивних ігор  України,  бронзова призерка чемпіонату України  у 2005 році.
5 місце на чемпіонаті Європи серед молоді в Угорщині, бронзова призерка чемпіонату Європи серед кадетів в  Туреччині, переможниця ІV літніх спортивних ігор  молоді України, чемпіонка України, бронзова призерка кубку України  у 2006 році.
Бронзова призерка молодіжного чемпіонату світу в Китаї, кубку України, чемпіонка ІІІ Всеукраїнських літніх спортивних ігор, срібна призерка чемпіонату України серед юніорів у 2007 році.
У цьому році на чемпіонаті України в місті Одеса здобула олімпійську ліцензію та стала чемпіонкою Європи серед юніорів в місті Кошице.
Тренери: Палій Іван Богданович та «Заслужений тренер України»  Пістун Андрій Ігорович.
 
МИРОНЮК Надія  

(ВАЖКА АТЛЕИКА, ВАГОВА КАТЕГОРІЯ 75 КГ)
Миронюк Надія Миколаївна  народилась  25 березня  1984 року в  селі Довжиця Маневицького району Волинської області.  Важкою атлетикою почала  займатися з 1994  року під керівництвом  свого батька   в селі Маяки Луцького району.
В складі учнів Волинської обласної школи вищої спортивної майстерності з 2001 року.
Представляє спортивне товариство «Динамо».
У 2000 році Наді було присвоєно  звання «Майстер спорту України»,  а у 2003 році «Майстер спорту України міжнародного класу».
Переможниця першостей України 2002, 2003, 2004 років.
Срібна призерка Універсіади України 2003 року.
Чемпіонка України 2004, 2005,2006, 2008 років.
Срібна призерка чемпіонату  Європи серед юніорок в Болгарії 2004 року.
Бронзова призерка   чемпіонату Європи в Польщі, 8 місце на чемпіонаті Світу в Домініканській республіці в 2006 році.
5 місце на чемпіонаті Європи в Франції, чемпіонка ІІІ Всеукраїнських літніх спортивних ігор, срібна призерка кубку України в  2007році.
На чемпіонаті України в місті Миколаєві здобула олімпійську ліцензію.
Тренери: «Заслужені тренери України» Авраменко Микола Григорович та Миронюк Микола Демидович.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 14 Серпня 2008 19:31
Надюха, ми - за тебе!!!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus