USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські орендарі не зовсім орієнтуються в питаннях винаймання природних об’єктів

29 Серпня 2009 10:30
Комісія облради з питань екології, раціонального використання природних об’єктів влаштувала майбутнім орендарям водних об’єктів «тест» на знання законів оренди, їхніх прав та обов’язків. Про це 29 серпня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
Під час засідання комісії з питань екології Волинської облради розглядали подання про надання в оренду водних об’єктів місцевого значення дев’ятьом особам. Ще на початку розгляду цього питання голова комісії, начальник Державної екологічної інспекції у Волинській області Олег Кіндер наголосив присутнім, що оренда не означає право повної власності, і що вона передбачає обов’язок дотримання природоохоронного законодавства.
 
«Хто думає, що водний об’єкт відро з водою – дуже помиляється», –  попередив він. А також зазначив, що у 70% випадків за цієї причини стоїть питання про розірвання договорів про оренду водоймищ.
 
Тим не менш комісія затвердила на розгляд сесії усі подання від дев’яти потенційних орендарів. Проте варто зазначити, що із кожним із них члени комісії влаштували міні-тест на знання прав і обов’язків, які передбаченні законом.
 
Наприклад, Олег Кіндер запитав у лучанина Юрія Ребрина: «Чим відрізняється оренда в межах і за межами населеного пункту?», на що той відповів: «Не знаю». А Юрію Чілію, як виявилося, не було відомо, що для промислової оренди водного об’єкту потрібні наукове обґрунтування і ліміт від міністерства охорони навколишнього природного середовища. Інакше на його території право порибалити матиме кожен бажаючий.
 
Тому члени комісії порадили майбутнім орендарям переглянути законодавство України, а також запропонували допомогу у правильному оформленні необхідних документів. «Нам простіше практично допомогти, аніж потім перевіряти і подавати позов у прокуратуру чи податкову адміністрацію», – зазначив голова комісії.
 
Наочним прикладом невдалого орендування для присутніх став розгляд звернення жителів села Озеряни Турійського району. Вони просять відмінити минулорічне рішення «Про надання в оренду водних об’єктів місцевого значення в частинні надання озера Озерянське громадянину Володимиру Гнатюку, який не дозволяє рибалити з берега окрім піщаного пляжу. А житель села Жовтневе Володимир Рудь свідомо відмовився від оренди водойми, оскільки не має фінансової можливості утримувати його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus