USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.30 10.55

Волинські підприємці шукають партнерів через фотоальбом

31 Жовтня 2008 14:09
Сьогодні, 31 жовтня, у Волинському обласному центрі зайнятості відбулася презентація фотоальбому «Підприємливі люди волинського села». Зацікавились фотоальбомом і підприємці – через нього вони відшуковують собі партнерів, – інформує репортер «Волинських Новин».
У альбомі «Підприємливі люди волинського села» презентовані оригінальні види зайнятості у сільській місцевості у різних сферах господарювання. А саме – сільському господарстві, сфері виробництва, обслуговування, народних промислів. Працівниками обласного центру зайнятості сфотографовано та зібрано ідеї з усієї Волині.
Як розповіла начальник відділу організації профорієнтацій Волинського обласного центру зайнятості Наталія Балакіна, альбом створений для того, аби показати жителям села реальні приклади та форми бізнесу, які можна започаткувати. «Втілити можна різноманітні ідеї від вирощування страусів до виготовлення картин зі шкіри», – зауважила пані Балакіна. «Сьогодні альбом налічує понад 90 ідей», – додала вона. Також цікавляться виданням і підприємці – так вони відшуковують собі партнерів.
«Щоб отримати одноразову виплату для започаткування власного бізнесу можна звернутись до центру зайнятості», – розповів заступник директора обласного центру зайнятості Ярослав Фандич.
«Для цього потрібно спочатку зареєструватись як безробітний, пройти профорієнтування, написати бізнес-план, захистити його і зареєструватись як суб’єкт підприємницької діяльності. Уся процедура триває близько місяця», – зауважив пан Фандич. Максимальна одноразова допомога може становити по Луцьку близько 16 тисяч гривень. Залежить вона від стажу роботи працівника у минулому.
Наприклад, такою допомогою скористувалась теперішній турагент Олена Бабій. «Ще рік тому я працювала на двох роботах і не отримувала ні матеріального, ні морального задоволення», – сказала вона. «Вирішила змінити ситуацію, прийшла до центру зайнятості і наразі задоволена роботою», – резюмувала жінка.
Довідково:
За інформацією Волинського обласного центру зайнятості, щорічно на обліку у центрах зайнятості перебуває  близько 17 тисяч осіб, із них 11 тисяч – селяни. Вакансії пропонуються близько 5 тисячам. Понад 360 людей щороку отримують одноразову допомогу для започаткування власного бізнесу. Лише 10 % - 12 %  – банкрутують. 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus