USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські пластуни два тижні проживали у наметах і навчалися

13 Липня 2013 13:57
Волинські пластуни з 30 червня по 13 липня в селі Костюхнівка Маневицького району провели мистецьке таборування, яке зібрало понад п’ятдесят учасників.
Дівчата-юначки з куреня імені Олени Левчанівської жили у наметах, вчилися орієнтуватися на місцевості та фізично загартовувались, виконуючи ряд фізичних навантажень, мали кілька пізнавальних мандрівок, вчились надавати першу медичну допомогу. Про це «Волинським новинам» повідомили зі Станиці Луцьк Національної скаутської організації.
Програма табору складалася з лекцій, на яких юначкам розповідали про історію, міфологію та традиції України, а також були заняття з композиції та кольорознавства, дизайну та співів тощо.
Значну увагу на таборі було приділено творчим заняттям. Дівчата вчилися ткацтву, розпису по тканині, робили ляльки-мотанки, букети з цукерок, браслети з глини та прикраси для волосся, купальські вінки та багато іншого.
Вперше в історії Пласту на Волині був організований підтабір для дітей віком від 1.5 до 6 років, так званих пташат. Для них теж була складена цікава та насичена програма під назвою «Автостопом по казках».
Щодня дітям презентували певну казку (Троє поросят, Ріпка, Колобок тощо), що ставала темою дня і всі заняття в той день перекликались з нею.
У формі гри, їздячи від зупинки до зупинки, вони також вчили дорожні знаки та правила дорожнього руху.
На творчих заняттях учасники табору разом із батьками робили своїми руками аплікації з паперу та круп, малювали, ліпили з солоного тіста та пластиліну тощо.
Також для малечі було створено справжню смугу перешкод, де вони на свіжому повітрі фізично загартовувались, грали рухливі ігри та долали естафети.
Були у них і практичні завдання: садити та доглядати городину, годувати місцевих домашніх тварин, пекти печиво та допомагати батькам у прибиранні оселі, пранні.
На музичних заняттях діти співали улюблені пісні та пробували грати на різних музичних інструментах (сопілках, гітарі, маракасах та ін.).
Маленькі учасники табору також мали можливість проявити свої таланти, взявши участь у щоденних театралізованих дійствах, де вони перетворювались на героїв улюблених казок.
Програма табору також включала оздоровчу йогу та танці.
Щовечора біля ватри збиралися всі учасники, які за час перебування на таборі стали справжніми друзями, ділилися враженнями та співали. Ще однією особливістю табору було те, що він допоміг здружитись скаутам двох країн, адже на території центру в той час проводили свій табір польські харцери.
Табір відбувся в рамках мистецького проекту «Поцілунок музи», фінансованого грантом Президента України для обдарованої молоді на 2013 рік.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
наф-наф Показати IP 13 Липня 2013 17:06
Молодці! "Три поросёнка" - чисто українська та ще й пластова казка. А де організатори вчились?
цікавий Показати IP 13 Липня 2013 17:09
Точно у наметах? Щось я наметів не бачу.
Олександра Показати IP 13 Липня 2013 20:26
а що поганого у світових казках? а що є окремо пластові? молодці організатори, а нездари що тут пишуть такого ніколи не проведуть. а намети були поряд центру і там жили дівчата-юначки, ми провідували їх там і бачили. було гарно!!! віддавайте дітей у Пласт
цікавий Показати IP 14 Липня 2013 07:11
Нездари здатні тільки провідувати й дивитися. А ще захоплюватися будь-чим, що самим їм не під силу. А ще проголошувати лозунги: віддавайте дітей, на цьому хтось має заробити. Народи спочатку, тоді віддавай куди хочеш.
Геть нецікавому Показати IP 14 Липня 2013 09:50
я народила!!! ти чудо! ы займаюсь дітьми, дбаю за їх розвиток! і віддаю до Пласту, бо там хороші люди, а не такі як ти!
Наталя Показати IP 14 Липня 2013 11:52
І чого сваритесь? Кожен для своєї дитини обирає вид відпочинку сам.Я особисто підтримую пластунську форму таборів, де присутній національно-патріотичний дух виховання, який так необхідний українцям.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus