USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські податківці викрили понад 10 мільйонів «брудних» гривень

12 Вересня 2008 12:32
У січні-серпні 2008 року за матеріалами перевірок, проведених за участю працівників управління боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА у Волинській області спільно з іншими підрозділами порушено 6 кримінальних справ за статтею 209 КК України (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), де сума легалізованих «брудних» коштів становить 4 342 тисяч гривень. Також, за матеріалами перевірки, проведеної працівниками управління, порушено 2 кримінальні справи за частиною 3 статті 212 КК України (ухилення від сплати податків, зборів, інших обов’язкових платежів), де сума ухилення від сплати податків становить 5 684 тисяч гривень. Про це 12 вересня повідомляють "Волинські Новини".
Вжитими співробітниками управління заходами у звітному періоді забезпечено стягнення (відшкодування збитків) по кримінальних справах у сумі 674 тисяч гривень та накладено арешт на майно й кошти фігурантів по кримінальних справах на 3,8 мільйона гривень. Як інформує офіційний сайт волинських податківців, у звітному періоді виявлено 16 суб’єктів господарської діяльності (СГД) з ознаками фіктивності, з яких ліквідовано 10 ФСПД. Припинено діяльність 2 конвертаційних центрів, обіг коштів яких становив понад 3,7 мільйона гривень. За фактом їх діяльності порушено кримінальні справи.
З початку року, в ході відпрацювання сумнівних фінансових операцій та інших матеріалів, проведено 17 перевірок, за результатами якихскладено 4 довідки за ознаками відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, де загальна сума легалізації становить 2680,6 тисячі гривень; донараховано 1 205 тисяч гривень.
З метою протидії обігу цінних паперів акціонерних товариств, які мають ознаки фіктивності, визнані банкрутами або державна реєстрація яких скасована, управлінням боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом, ДПА в області проведено заходи, в результаті яких зупинено обіг цінних паперів по 18 емітентах у кількості 22,4 мільйона штук на суму 5,6 мільйона гривень та скасовано емісію акцій 16 емітентів у кількості 158,2 мільйона штук на суму 39,8 мільйона гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus