USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Волинські «посередники» поскаржилися на дві фірми Генеральному прокурору

24 Вересня 2008 14:52
За вересень цього року на Волині розбіжності у відносинах між працівниками та керівництвм виникли у восьми трудових колективах, у яких не виплачують зарплату більше трьох місяців. Про це розповів під час наради начальник відділення Національної служби посередництва і примирення у Волинській області Олександр Клімович, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
За словами пана Клімовича, за дев’ять місяців у Волинській області у трудових спорах, які переважно виникають через несвоєчасну видачу зарплати або інші порушення прав, перебували 13,3 тисячі штатних працівників.
Як зазначив начальник головного управління праці, соціальних питань та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи ОДА Володимир Кец, профілактичним заходом у таких випадках є підписання колективних трудових договорів. За його словами, на сьогодні їх на Волині укладено 2,6 тисячі.
Найконфліктнішими, зазначив Олександр Клімович, є житлово-комунальні господарства. Тому 4 липня НСПП організувало семінар із ЖКГ за участі департаменту економіки Луцької міськради.
Дещо радикальніші методи вирішення трудових спорів застосували до ЗАТ «Рожищенський птахокомбінат» та ВАТ «Голобський комбінат хлібопродуктів». Через ігнорування листів від НСПП, звернулися до генерального прокурора України Олександра Медведька. Як позитивний результат, ЗАТ «Рожищенський птахокомбінат» ліквідував заборгованість перед своїми працівниками.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus