USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинські прикордонники затримали кінну підводу з 29 ящиками цигарок

24 Вересня 2009 12:53

Учора вранці на ділянці польсько-українського кордону у Любомльському районі Волинської області співробітники Держприкордонслужби затримали групу осіб, які займалися контрабандою тютюнових виробів. Про це 24 вересня повідомляють «Волинські Новини».
Як повідомив прес-секретар начальника Луцького прикордонного загону майор Олег Личковський, про можливе незаконне переміщення цигарок  через річку Західний Буг між українським Висоцьком та польським Уханка прикордонники Луцького загону дізналися завчасно та виставили там додаткові наряди.
Один з патрулів виявив підводу, завантажену загорнутими в поліетилен коробками, на якій їхало 5 чоловіків. Помітивши правоохоронців контрабандисти намагалися втекти. Троє порушників зіскочили з воза та розбіглися у різні боки. Щоб виграти час та допомогти своїм товаришам втекти, погонич направив коней на старшого наряду, в той час як інший чоловік скидав ящики з підводи.
Офіцер спромігся ухилитися від гужового транспорту, який невдовзі затримали.  
Згодом оперативно-пошукові групи відділу «Ягодин» та мобільної застави «Луцьк» з допомогою службових собак спіймали решту контрабандистів. Також правоохоронці знайшли гумовий човен, захований на березі Західного Бугу. Плавзасіб, підводу та 29 ящиків цигарок «Лідер» та «Класік» (а це 14 з половиною тисяч пачок), які порушники намагалися перевезти в Польщу, передали в митницю. Сума оцінки товарів складає близько 60 тисяч гривень.
Порушників, жителів прикордоння, доставили до спецприміщення відділу прикордонної служби «Ягодин». Наразі проводяться заходи зі встановлення інших осіб, які можуть бути причетними до організації каналу контрабанди цигарок. Міру відповідальності затриманих за порушення державного кордону, прикордонного режиму та злісну непокору правоохоронцям визначить суд.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus