USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.85 9.97

Волинські роми нарікають на «четверту владу»

19 Лютого 2010 13:09
У луцькому Палаці культури відбувся круглий стіл на тему «Шляхи співпраці між працівниками медіа, владою та ромськими громадським організаціям задля розбудови неупередженої та етичної журналістики».
Захід ініціювали черкаська організація «Альянс Ромен Черкащини» та волинська обласна організація «Терне Рома», інформує сайт Луцькради. За словами представників ромської общини, багато ЗМІ неетично висвітлюють теми, які стосуються життя ромів, тим самим розпалюючи міжетнічну ворожнечу. Черкаські роми кажуть, що їхня громадська організація щокварталу зустрічається із представниками органів влади задля обговорення наболілих питань. «Терне Рома» теж активно працює. За роки діяльності організації, у Луцьку був відкритий перший в Україні клас для ромських дітей, видано пізнавальну книжечку. За сприяння луцької міської влади роми Волині навіть отримали приміщення на вулиці Володимирській, 55 для організації на його базі центру реабілітації, соціального і юридичного захисту ромів Волині. Однак, на разі триває юридична тяганина, оскільки, частина приміщення належить обласній раді. За словами, голови благодійного фонду «Терне» Тетяни Логвинюк, наразі обласна рада готує документи на продаж своєї частини приміщення кондитерській фабриці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
іруся Показати IP 19 Лютого 2010 18:31
щоб співпраця з журналістами, а там і просого народу була краща - треба проводити не одну, а щотижневу зустріч. крім того, треба щоб зустрічі ці проводилися не тільки офіційно, а під час змагань, на дитячих ранках тощо. Звертаю Вашу увагу на деякі містечка в Івано-франківську та на Львівщині.Там цигани(перепрошую)вчаться разом з українськими дітьми в одній школі, і навіть, класі. у мене є подруга, яка працювала в такому класі, де 14 учнів з 32 були ромами. і прицьому ніхто нічого не крав, всі були охайні та чисті. Ця подруга, до речі, журналіст.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus