USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.70 9.86

Волинські семінаристи розпочали навчальній рік 2 вересня. ФОТО

2 Вересня 2013 14:19
Молебень перед початком навчального року у ВДС відслужили в понеділок, 2 вересня, у семінарському храмі святих рівноапостольних Мефодія і Кирила.

Богослужіння очолив ректор цього духовного навчального закладу протоієрей Рустик Капауз. Йому співслужили викладачі ВДС - секретар семінарії протоієрей Олександр Кондратюк, протоієрей Петро Базюк та протодиякон Ігор Савієвський. Про це повідомили у прес-службі Волинської єпархії.

Богослужіння співав хор вихованців ВДС під керівництвом протоієрея Петра Муляра.
«Наша духовна семінарія готова вступити у новий навчальний рік, отож бажаю вам Божого благословення і сил для осягнення нелегких богословських, гуманітарних і прикладних наук. Людину, яка обізнана в певній сфері важко в цій царині обманути. Так і ваші богословські знання, ваш духовний досвід має бути таким, щоб вас ніхто не міг заплутати, по своєму «обманути», адже ви готуєтесь стати священиками», - сказав, звертаючись до цьогорічних семінаристів-першокурсників, ректор ВДС Рустик Капауз.

Отець Рустик передав вітання від керуючого митрополита Ніфонта, а також зачитав вітальне звернення Голови Учбового Комітету при Священному Синоді УПЦ єпископа Ірпінського Климента.

«Наші духовні школи розпочинають новий навчальний рік. Сподіваюсь, що мудрість викладачів та ентузіазм студентів будуть мати гарні наслідки, і наша Церква отримає гарних нових пастирів - працівників винограднику Христового», - йдеться, зокрема, у вітанні.

До вихованців ВДС звернувся також і почесний ректор цього навчального закладу, професор богослов’я, протоієрей Петро Влодек.

«Приємно бачити, що знову і знову до нашої семінарії приходять молоді люди, які бажають служити Богу і Церкві», - зауважив отець Петро.

Варто зауважити, що ректором ВДС отець Петро Влодек був ректором ВДС у 1962-64 роках перед ії закриттям, а в 1989 році став ректором відновленої Київської духовної семінарії, а на початку 90-х стояв у витоків відновленої Волинської духовної семінарії, ректором якої став у 1992 році.

Секретар ВДС протоієрей Олександр Кондратюк, звертаючись до вихованців ВДС, особливо до першокурсників, підкреслив, що поведінка майбутніх пастирів має бути зразковою.
Після молебню викладачів та вихованців ВДС було окроплено свяченою водою і семінаристи зі своїми класними керівниками пішли на перший в цьому навчальному році урок.

«Я радий, що вступив до Волинської духовної семінарії. Мій батько священик, і я з дитинства полюбив храм і духовне життя. І хочу присвятити своє життя служінню Богу і Церкві», - сказав у коментарі прес-службі вихованець І курсу ВДС Ілля Мельничук.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus