USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Волинські спортсмени – чемпіони світу з кікбоксингу. ФОТО

7 Листопада 2013 11:27
Волинські спортсмени, що виступали на Чемпіонаті світу з кікбоксингу за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» привезли з італійського міста Маріна-ді-Карара 4 золотих, 3 срібних і 1 бронзову медаль.
У змаганнях, які завершилися 3 листопада, брали участь 103 країни та більше 3000 учасників. Українська команда була представлена 24 спортсменами і виборола 26 золотих, 12 срібних і 12 бронзових медалей. Приємно, що значна частина цих нагород належить волинським спортсменам.
Честь нашого міста представляли члени збірної України Анастасія Коновальчук, Марк Куць, Андрій Подвальний та Іван Швайко. На Чемпіонат світу з кікбоксингу в Італію вони вирушили з командою тренерів. Анатолій Кобель, Юрій Куць та Микола Мордик були надійною підтримкою для своїх підопічних. Результат говорить за себе: Іван Швайко став першим у категоріях лайт-лоу та лайт на рингу та третім у фул-контакті (91+кг), Марк Куць здобув 2 золоті медалі серед юнаків до 40 кілограмів у лоу-лайті та лайті на рингу, Анастасія Коновальчук здобула 2 срібні нагороди у категорії лайт-контакт на рингу та лайт лоу-кік (до 55 кг), Андрій Подвальний отримав срібло у лайті на рингу (до 75 кг).
«У кікбоксингу є різні категорії: фул-контакт (його ще називають «класичний кікбоксинг») – «повний» контакт, але удари по колінних суглобах заборонені, лайт-контакт – існують значні обмеження щодо нанесення ударів, семі-контакт, східний лоу-кік, так званий «лайт на рингу» тощо. Ця система себе виправдовує, адже дозволяє розділити спортсменів по категоріях і дає можливість здобути досвід. До прикладу, брати Клички теж є чемпіонами світу з кікбоксингу. Вони провели більше 200 аматорських поєдинків. Кікбоксинг сьогодні – шлях у великий бокс. До 1997 року була одна федерація боксу і кікбоксингу, пізніше вони розділилися», – розповів голова спортивного клубу СНУ ім. Лесі Українки, член ради правління федерації боксу у Волинській області Микола Мордик.
Юрій Куць, віце-президент федерації кікбоксингу (WTKA) та боксу у Волинській області поділився враженнями від змагань: «На змаганнях наші спортсмени дуже гарно себе зарекомендували і сподобалися суддям. Маємо пропозицію відкрити у Луцьку представництво світової федерації ICO, але поки що це усна домовленість».
Віце-президент федерації кікбоксингу (WTKA) та боксу у Волинській області Анатолій Кобель виступом луцької команди задоволений: «Чемпіонат світу з кікбоксингу для спортсменів прирівнюється до Олімпійських Ігор, адже це не олімпійський вид спорту. Варто зазначити, що потужним поштовхом до розвитку кікбоксингу у нашому місті став Чемпіонат Луцька з кікбоксингу, який відбувався під патронатом благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» у травні 2012 року. У ньому брали участь понад 200 спортсменів з різних команд Луцька, районних центрів Волині, Рівненської, Львівської і Тернопільської областей. Було проведено понад 110 поєдинків з професійними суддями Національної та першої категорії».
Залишається побажати тренерам терпіння, натхнення та талановитих і старанних вихованців та подякувати за популяризацію кікбоксингу на Волині.
Інтерв’ю зі спортсменами та відео з Чемпіонату світу – незабаром на Волинських Новинах.








Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Сонячна Показати IP 7 Листопада 2013 12:35
ВАНЯ!!!!!!!!!!!!! КРАСУНЧИК!!!!!!!!!! Особисто привітаю!!!!!!!
земляки Показати IP 7 Листопада 2013 12:49
які молодці! пишаємося вами!!!! Палиця і тут поміг? Ну дає!!!!
Луцьк Показати IP 7 Листопада 2013 18:12
Кікбоксінг то такий вид спорту, що в кожному селі можна проводити свій чемпіонат світу))) Але дітки молодці.
Серій Показати IP 7 Листопада 2013 19:08
Микола Мордик дууууууууже крутий тренер. Мало таких хороших людей є. Він молодець і вихованці достойні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus