USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинські зони відпочинку пережили 5-денний «шмон» правоохоронців

12 Серпня 2008 15:37
Із 31 липня по 4 серпня на Волині проводилася цільова операція під умовною назвою «Берег». Її метою було відпрацювання зон відпочинку та прилеглих територій, місць проживання відпочивальників, розважальних закладів, виявлення осіб, які розшукуються за скоєння злочинів або нелегально перебувають на території держави, – повідомляють 12 серпня «Волинські Новини».
Під час операції, за інформацією ВЗГ УМВС України у Волинській області, відпрацьовано 479 місць масового відпочинку громадян, у тому числі 105 нічних клубів, барів та кафе, 103 бази відпочинку, 86 пляжів.
Було затримано 26 осіб за підозрою у скоєнні злочинів, у тому числі: пограбувань – 2, крадіжок – 11, хуліганств – 5, злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотиків, – 6, завдання тілесних ушкоджень – 2. Затримано двох осіб, які перебували в розшуку.
Вилучено 9,25 кілограма наркотичної речовини, дві одиниці вогнепальної зброї (обидві – за порушення термінів перереєстрації).
За скоєння адміністративних правопорушень затримано 388 осіб, у тому числі: за дрібне хуліганство – 101, порушення антиалкогольного законодавства – 150, порушення паспортних правил – 28, куріння в заборонених місцях – 5, порушення правил торгівлі – 5, інші правопорушення – 99.Довідково:
До проведення операції, окрім особового складу територіальних органів та підрозділів органів внутрішніх справ, залучили громадськість. На місцях було створено робочі групи, які розробили плани проведення операції і контролювали їх реалізацію.
Зусилля органів внутрішніх справ зосереджувалися насамперед на перевірці баз відпочинку, кемпінгів, санаторіїв, профілакторіїв, готелів тощо з метою виявлення порушень вимог паспортно-візового режиму. У завданнях стражів порядку було застосування адміністративних заходів стосовно осіб та організацій, які приймали іноземців, але не забезпечили належного режиму їх перебування, а також виявлення на автостоянках біля таких об’єктів транспортних засобів, що розшукуються.
Відпрацьовувалися також пляжі та приміські лісопаркові зони з метою виявлення і вилучення з цих місць осіб, схильних до вчинення злочину, й іншого криміногенного елементу; місця відпочинку дітей та підлітків; розважальні заклади та інші місця масового відпочинку для створення бар’єру розповсюдженню наркотиків. Вжито заходів щодо попередження правопорушень, пов’язаних із торгівлею у невстановлених місцях.Перевірялися спосіб життя та поведінка осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, повернулися з місць позбавлення волі, засуджених до мір покарання, не пов’язаних з позбавленням волі, звільнених від відбуття покарання, інших громадян, що перебувають на оперативно-профілактичних обліках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus