USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинській обллікарні скоротили фінансування

25 Січня 2016 10:50
Кардіохірургія, пересадки нирок та інші галузі діяльності Волинської обласної клінічної лікарні отримають недостатнє фінансування у 2016 році у разі затвердження проекту бюджету.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань соціального захисту населення, охорони здоров’я, материнства та дитинства 25 січня.

Для розгляду проекту бюджету області на 2016 рік запросили керівників обласних закладів управління охорони здоров’я ОДА.

Як зазначив головний лікар Волинської обласної клінічної лікарні Іван Сидор, для медичного закладу у проекті бюджету області на 2016 рік передбачили недостатньо коштів. Так, на пересадку нирок потрібно 3,2 мільйона гривень (у лікарні є 17 пацієнтів з пересадженою ниркою), натомість, у проекті бюджету передбачили 1,06 мільйона гривень.
Зі слів Івана Сидора, під загрозою перебуває існування кардіохірургії – замість необхідних 3,8 мільйона передбачили 316 тисяч. Також недостатньою він назвав суму у 200 тисяч гривень на купівлю калоприймачів.

На фінансування програми «Волинькард» замість 3,3 мільйона передбачили у бюджеті 845 тисяч гривень. До того ж, у випадку підвищення заробітної плати доведеться спрямувати додатково 3,5 мільйона гривень на заробітну плату працівників медичного закладу.

Своєю чергою, голова комісії Олександр Зінчук зауважив, що питання калоприймачів та хіміопрепаратів для лікарні спробують вирішити. Так, 33% коштів, передбачених на хіміотерапію, пропонуватимуть перерозподілити на обласну клінічну лікарню, а питання калоприймачів вирішуватимуть через департамент соціального захисту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 25 Січня 2016 11:01
В цій лікарні за кожний крок треба платити,без грошей нічого не роблять від санітарки до лікаря.
Анонім до Анонім Показати IP 25 Січня 2016 11:15
А покажіть лікарню в якій роблять. Ми всі туди в очередь запишемось.
Ася Показати IP 25 Січня 2016 11:34
Не буде,що красти лікарю-хабарнику Сидору. Він ще дося краще,коли вже поженуть у нього всі сімейка бізнесмени: нерухомість, мереда аптек.Господи,як носить Земля таких хабарників.А воно лікує людей та собак йому непотрібно дозволяти лікувати не то людей
лучанка Показати IP 25 Січня 2016 12:04
фінансування це недля хворих хто там лікуеться.Ми за все платимо.А Сидор менше вкраде.Нехай лікарню зовсім нефінансують так само буде.
ніка Показати IP 25 Січня 2016 12:34
де вже сарітаркам дають хабарі дурниці ....такого немае в обл лікарні всі виконуть добросовісно свою роботу!
Лучанка Показати IP 25 Січня 2016 13:15
А що фінансується в кардіохірургії? Всі операції і медикаменти оплачуються пацієнтами і операцію не почнуть, доки суми не будуть внесені в касу лікарні. А то ще й ціни не може бухгалтерія скласти, в зв'язку з ростом курсу долара і зволікають з операціями , коли для людини кожен день вартий.
лучанка Показати IP 25 Січня 2016 13:38
Так в вокл,як і скрізь по Україні, за все потрібно платити.Але це одна з небагатьох медичних установ ,де дійсно зібрані професійні кадри,де є необхідні апарати для діагностики та лікування.Нажаль,держава давно не дбає про якість медицини, тому ми маємо в районах такі поліклініки,куди страшно звертатись за допомогою, куди ходять лише за пільговими рецептами та лікарняними. А от як припече, то біжемо в Обласну.Немає у нас безплатної медицини, ми давно не в ССР.
Анонім Показати IP 26 Січня 2016 14:14
Сидор, та ти ж перший хто ту лікарню обкрадає, поробив благодійні внески і думаєш, що всі люди дурні?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus