USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинській спілці діабетиків передали вітаміни

31 Березня 2016 14:40
Чотири роки поспіль Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» опікується тими, хто найбільше цього потребує. Програма фонду «З добром у серці» охопила численні проекти, які стосуються допомоги хворим і малозабезпеченим. Один із них – підтримка людей із цукровим діабетом.

Про це повідомили у прес-службі Фонду.

Пані Світлана хворіє на цукровий діабет майже 14 років. Вона не залежить від штучного інсуліну, має захворювання другого типу, але постійно мусить контролювати себе – фізичне навантаження, психо-емоційний стан та харчування.

«Це - вітаміни спеціально для діабетиків, де в комплексі є всі мінерали, всі вітаміни, які потрібні для таких хворих. А тим більше зараз весна, пора авітамінозу, тому це зараз дуже доречно, ми дуже вдячні», - розповіла хвора на цукровий діабет Світлана Мазурчук.
В області близько десяти тисяч осіб, хворих на цукровий діабет. Державна підтримка – мінімальна. А поруч з тим, що чимала частина таких людей інсулінозалежні, потрібно ще багато так званих супутніх препаратів та обладнання – глюкометри, тест-смужки, цукрознижуючі препарати та вітаміни, шприци для введення інсуліну. Витрати суттєві.
«У роки економічної кризи найважче доводиться хворим людям. І якщо інсуліном забезпечує держава, то цукрознижуючі, глюкометри, смужки люди змушені купувати самостійно. Це, як не є, - недешеві препарати. Саме усвідомлюючи цю потребу, Ігор Петрович в рамках програми «З добром у серці», розуміючи те, що людям це необхідно, четвертий рік поспіль допомагає інсулінозалежним людям. Це і допомога інсулінозалежним дітям, і дорослим», - розповідає провідний менеджер Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Оксана Демчук.

Кілька років поспіль фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» надавав щомісячну допомогу інсулінозалежним дітям Луцька. Цього року 42 дитини отримують таку підтримку двома траншами. Таким чином можна буде компенсувати затримки забезпечення необхідним, що передбачене на державному рівні.

Торік обласній організації людей із діабетом Фонд Ігоря Палиці придбав глюкометри та тест-смужки для вимірювання цукру в крові. Цього року – це спеціальні вітаміни. Окрім такої підтримки, люди із цукровим діабетом можуть розраховувати на разову адресну індивідуальну допомогу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus