USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Крізь призму душі: у Луцьку відкрилася виставка волинської художниці

16 Грудня 2016 20:44
Персональна виставка Оксани Ядчук-Мачинської відкрилася в Арт-галереї, яка знаходиться у Центральному універмазі Луцька, щоб подарувати лучанам та гостям міста можливість доторкнутись до прекрасного, поринути у світ неповторного малярства та витонченої атмосфери мистецтва, - інформують у Фоонді Ігоря ПалиціТільки разом”. Виставка організована за підтримки Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом в рамках програми “Культура і духовність”.

Творчий доробок Оксани Ядчук-Мачинської відзначається тематичною і жанровою різноманітністю. Їі марини, пейзажі і натюрморти не прозаїчні – в них є настрій: і радість, і ніжність, і тривога, і хвилювання. Це саме те мистецтво, яке відкриває душу мисткині, піднімає рівень взаємної довіри, через особисті контакти кожного з тих, кому небайдужий світ кольору і мрії, всесвіт творчості та натхнення.
Її роботи можна вирізнити з поміж інших за яскравою композиційною побудовою, витонченістю кольорової гами, яка ніби мерехтить на полотні, надає йому таємничості, але водночас прозорої легкості. Людські постаті виринають у стилізованих сюжетах, ніби хочуть привідкрити завісу у щось незбагненно прекрасне. В її полотнах можна побачити всесвіт і загубитися в ньому…

«Мистецтво, то є стиль життя, а не просто настрій. Свої роботи я пишу через призму душі. І все, що є в мене найкраще в житті – мандри, гарні друзі, гарна музика і література – на моїх полотнах. Загалом я люблю творити темами, деякі з них представлені тут на виставці. Зокрема, серія «Філософія моря», «Полісся», «Очищення», квіткова серія… На цю експозицію ми вибирали роботи , які духовно пов’язані», – розповідає мисткиня Оксана Ядчук-Мачинська. Також вона подякувала представникам Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» за надану можливість представити роботи глядачам та організацію виставки.
У відкритті взяла участь і член правління Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом”, народний депутат України від Українського об`єднання патріотів – УКРОП Ірина Констанкевич. Вона високо оцінила творчість художниці: «Авторка цих робіт неймовірно гармонійна людина. ЇЇ колористика, світло, образи, сюжети захоплюють». Також вона відзначила, що арт-галерея живе повноцінним мистецьким життям і активно популяризує творчість митців серед лучан. «Ця експозиція – жіночий погляд на мистецтво, а представлені картини додаватимуть нового змісту галереї», – резюмувала Ірина Констанкевич.
Менеджер програми “Культура і духовність” Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” Дмитро Зінько зазначив, що в рамках програми реалізовується багато проектів, спрямованих на підтримку і популяризацію мистецтва в Луцьку. Один з таких є, власне, арт-галерея, яка вже діє протягом двох років і дає можливість художниками демонструвати свої твори, а мистецтвознавцями та усім небайдужими до мистецтва насолоджуватися ними.

«Процес формування культури важкий і тільки разом ми можемо його впроваджувати на високому рівні» , – зазначив він.
Привітати художницю з відкриттям виставки завітали і мистецтвознавці, серед яких директорка Художнього музею Луцька Зоя Навроцька. Вона високо оцінила твори художниці, а про галерею відзначила, що це дуже гарна ініціатива Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” підтримувати митців.
Виставка діятиме впродовж двох місяців, а всі охочі зможуть переглянути полотна Оксана Ядчук-Мачинська у Арт-галереї Фонду Ігоря Палиці “Тільки разом” у Центральному універмазі Луцька.

Довідково: Народилася Оксана Ядчук-Мачинська 23 серпня 1964 року у Володимирі-Волинському, Волинської області. Закінчила Київський художньо-промисловий технікум у 1984 році (з 1999 р. – Київський державний інститут декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені М. Бойчука). З 1992 року – член Національної спілки художників України. Працює в жанрі станкового малярства, учасниця міжнародних, національних та обласних виставок. Її твори зберігаються в державних та приватних колекціях України, Фінляндії, Німеччини, Канади, США, Литви, Польщі та інших країн. Живе та творчо у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus