USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

Волинського підприємця, який вніс до системи «Шлях» та переправив за кордон 16 чоловіків, суд покарав умовно

14 Жовтня 2023 22:05
На Волині керівник підприємства вніс до системи «Шлях» 16 військовозобов’язаних чоловіків, які не є його працівникам. Таким чином він допоміг їм перетнути кордон.

За такі дії Камінь-Каширський районний суд призначив підприємцю рік умовного покарання.

Як ідеться у вироку, у листопаді минулого року керівник ТОВ «Стар Транс ЛТД» Олександр Ф. за попередньою змовою вніс особисті дані шістнадцяти військовозобов’язаних чоловіків до системи «Шлях» як водіїв Mercedes-Benz для перетину державного кордону України через пункт пропуску «Угринів». Усі вони не були у трудових відносинах із ТОВ «Стар Транс ЛТД», яке має ліцензію на міжнародні перевезення пасажирів легковими автомобілями. До того ж, більшість чоловіків не мали водійського посвідчення.

Читати ще: Вніс у систему «Шлях»: на Волині підприємця, який переправив чоловіка за кордон, оштрафували на 51 тис. грн

Протягом листопада-грудня чоловіки за сприяння Олександра Ф., який надав авто, перетнули кордон через пункт пропуску «Угринів» та виїхали до Польщі.

Дії Олександра Ф. кваліфікували за ч. 3 ст. 362 та ч. 2 ст. 332 КК України (Несанкціонована зміна інформації, яка оброблюється в автоматизованих системах, вчинена особою, яка має право доступу до неї, вчинена повторно та за попередньою змовою групою осіб. А також організація незаконного переправлення осіб через державний кордон України, сприяння вчиненню таких дій порадами, вказівками, наданням засобів та усуненням перешкод, вчинених щодо великої кількох осіб та повторно).

Керівник підприємства уклав з прокурором угоду про визнання винуватості.

Затвердивши угоду, суд призначив Олександру Ф. п'ять років позбавлення волі з позбавленням на рік та два місяці права займатися діяльністю, пов'язаною з міжнародними пасажирськими перевезеннями, замінивши це покарання на рік іспитового терміну.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Were Показати IP 14 Жовтня 2023 23:03
Хто знає таблицю ділення, той на зоні не гниє
Сергій Показати IP 15 Жовтня 2023 09:32
Ото країна,слава корупції!
Лучанин Показати IP 15 Жовтня 2023 19:11
"Нєвінават он, ані самі к нєму прішлі, а патом ушлі!!!
Ксеня Показати IP 15 Жовтня 2023 19:15
Журналісти чому не публікуєте призвища прдажного урода суддю ці продажні судді прокрори менти організували на волині таку собі антинародну злодійську корупційну організацію центром є обласний центр злодії ви вже так дістали що пощади вам не буде

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus