USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.80 40.05
  • PLN 9.90 10.12

Вніс у систему «Шлях»: на Волині підприємця, який переправив чоловіка за кордон, оштрафували на 51 тис. грн

7 Серпня 2023 06:16
На Волині судили підприємця, який допоміг чоловіку незаконно виїхати за кордон, внісши його у систему «Шлях» як водія вантажного авто. Злочинець відповідно до ухваленого вироку Камінь-Каширського районного суду заплатить 51 тисячу гривень штрафу.

З матеріалів справи відомо, що підприємець Василь К. родом з Любомля був обізнаний з намірами чоловіка 1988 року народження виїхати до країн Євросоюзу через пункт пропуску для автомобільного сполучення «Устилуг-Зосин». 13 березня у селі Сошичне Камінь-Каширського району підприємець вніс до системи «Шлях» відомості щодо здійснення міжнародного перевезення вантажу.

Читати ще: Через систему «Шлях» втекли за кордон та не повернулися майже 19 тисяч чоловіків

У якості водія Василь К. зазначив вищезгаданого чоловіка, який не був у нього працевлаштований. Підприємець забезпечив його транспортним засобом Volkswagen Crafter. Таким чином Василь К. організував незаконне переправлення ухилянта через державний кордон України до Польщі.

Дії підприємця кваліфікували за ч.1 ст. 332 КК України. Між обвинуваченим та прокурором була укладена угода про визнання винуватості. Суд затвердив угоду та оштрафував підприємця Василя К. на 51 тисячу гривень.

Нагадаємо, система «Шлях» була запроваджена Кабміном для того, щоб допомагати в тому числі волонтерам привозити з-за кордону гуманітарну допомогу для ЗСУ та інших людей, які її потребують.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Фіма Показати IP 7 Серпня 2023 07:49
Хай живе самий гуманний український суд.....взяв 10тис.$ за виїзд за кордон штраф 2тис.доларів..нормально?????
Were до Фіма Показати IP 7 Серпня 2023 09:29
1.36$ тисячі. Так, бізнес ніштяк
Александр - 1 до Were Показати IP 7 Серпня 2023 11:18
Схоже , всім вистачило..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus