USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинського суддю за хабарництво судять уже 5 років

21 Березня 2015 15:19
Суддю Ківерцівського районного суду Івана Підгорного судять уже 5 років.

Чергове засідання у розгляді кримінальної справи проти нього відбулося 19 березня у Млинівському районному суді, що на Рівненщині, - інформує Громадське.Волинь.

Нагадаємо, служителю Феміди інкримінується два епізоди одержання хабара (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 368 Кримінального кодексу України в редакції на момент вчинення злочину). За постановлення судового рішення у цивільній справі він одержав хабар у вигляді пральної машини вартістю 1 440 гривень та гроші в сумі 1 200 гривень, за рішення в іншій цивільній справі – хабар у сумі 4000 гривень. Крім того, суддя обвинувачується у винесенні завідомо неправосудних рішень у двох цих цивільних справах (кримінальне правопорушення, передбачене частиною 2 статті 375 Кримінального кодексу України).

До речі, будучи під слідством, торік суддя Підгорний вів судові засідання. Щоб перешкодити цьому, до нього у службовий кабінет навідувалися місцеві представники Самооборони Волині. Таким чином, вони унеможливили судді під слідством чинити «правосуддя».

Отже, спершу справу розглядав Рівненський районний суд, який засудив Івана Підгорного на 5 років в’язниці із випробувальним терміном – 2 роки. Те ж саме рішення прийняв і Апеляційний суд Рівненської області. Тоді підсудний звернувся уже до Вищого спеціалізованого суду з розгляду цивільних та кримінальних справ. Той повернув справу на розгляд у Млинівський районний суд Рівненської області.

Загалом же судова тяганина триває близько п’яти років. Досі правоохоронці та судді не можуть посадити за грати Підгорного. Його представник, адвокат Віталій Столярук каже, що у справі недостатньо доказів, аби довести вину Підгорного.

На звукозаписах кількарічної давнини, що досліджував суд, Підгорний свою вину категорично заперечував. І хоч він й не бажав говорити на камеру, але усно заявив, що до сих пір не вважає себе винним.

Менше з тим, прокурор Відділу процесуального керівництва при провадженні досудового розслідування органами внутрішніх справ та підтримання державного обвинувачення прокуратури у Волинській області Ярослав Гиричук каже, що слідство встановило два факти взяття хабара підсудним.

Так, у жовтні 2008 року один із місцевих підприємців міста Ківерці передав судді ківерцівського районного суду Івану Підгорному пральну машинку та 1200 гривень за винесення позитивного рішення у цивільній справі бізнесмена. Він прохав у судді визнання за ним права власності на приміщення. Останній, своєю чергою, просив хабара.

А у 2010 році цей же суддя вимагав 4000 гривень від іншого підприємця за вирішення на його користь питання стосовно виключення автомобіля з акту опису. Цього ж року працівники СБУ здійснили слідчо-оперативну дію та затримали суддю Підгорного на отриманні хабара. Кадри саме цього відео досліджуав суд під час засідання.

Окрім цього, як писала газета «Волинь-нова», двічі - в травні 2009 та в січні 2010 року - членом Ради суддів України, головою апеляційного суду області Петром Філюком вносилися подання кваліфікаційній комісії загальних судів Львівського апеляційного округу щодо ініціювання питання про дисциплінарну відповідальність судді Івана Підгорного.

У результаті, комісія обмежилась покаранням - двома доганами Підгорному. Але подання про звільнення з посади, в тому числі голови ради суддів області, за порушення ним присяги судді та норм чинного законодавства, не було підтримано.

Наразі суд продовжує вивчати матеріали справи, яка складається із шести томів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
стопіццот Показати IP 21 Березня 2015 17:13
це просто піз%дец! рука руку миє, поки таке буде в нас, в країні не буде ніколи порядку!
Ківерчанин Показати IP 21 Березня 2015 18:08
За Піідгорним тюрма плаче вже років тридцять.Він уже повинен був би повернутись є 25 річного ув"язненя.Про які чотири тисячі йде мова - ця сума в десятки разів більша.Йому ж ці гроші збирала і носила його колега і помічниця Світоана.До речі і її мабуть так само будуть довго судити як і цього перевертня.Дійсно мафія непереможна.
ківерчанин Показати IP 21 Березня 2015 19:00
А нинішня суддя вікторія корецька чим краща? Її теж за грати
Галя Показати IP 21 Березня 2015 19:31
http://4vlada.com/rivne/42065#comment А от цікаво - є управа на таких борців з корупцією та щедрих мерів?! Чи ворон ворону.......
Анонім Показати IP 21 Березня 2015 19:34
Люстрація - це для 42 мільйонів українських лохів
Я Показати IP 22 Березня 2015 09:00
А можливо то його по сфабрикованих матеріалах подіти хочуть і не виходить. Треба прокуратурі якісніше збирати документи, а потім кричати, а не підключати громадські організації та пресу.!?!?
Не вірю в правосуддя Показати IP 22 Березня 2015 16:33
Я, думаю, що при такій системі влади немає жодного незаплямованого представника так званого правосуддя, треба судити всіх і одразу!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus