USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинська Самооборона переконала суддю-хабарника не вести судове засідання

5 Квітня 2014 08:00
В черговий раз Волинська Самооборона Майдану завітала до судді Ківерцівського районного суду Івана Підгорного з метою переконати його не вести більше судових засідань, адже той ще досі перебуває під слідством. На візит, що відбувся у п’ятницю, 4 квітня, прийшло близько 30-ти активістів. Про це повідомили у прес-службі самооборони Волині.

Як стало відомо, Ківерцівській сотні Волинської Самооборони, Іван Підгорний повинен був вести сьогодні судове засідання. Тож, активісти вирішили навідатися до нього, аби переконати його не проводити засідання.

Нагадаємо, що 1 квітня Волинська Самооборона уже відвідувала суддю. Тоді у нього також мало бути судове засідання, але через його відсутність, воно не відбулося.

«Він сидів в себе в кабінеті в мантії та з суддівським знаком. Мав намір йти в судову залу для проведення судового засідання», - розповідає самооборонівець Андрій Омельчук.

Проте активісти зупинили його. Під час діалогу присутніми, суддя Підгорний підтвердив, що відсудив свою зарплату, яку не отримував під час відсторонення від виконання обов’язків через порушення кримінальної справи. Також, за словами Омельчука, Підгорний запевняв, що він постраждалий у цій ситуації.

«Є фотозйомка. Були мічені гроші. Всі ці матеріали слідства є. Якщо після цього людина вважає себе невинною – це жах», - заявляє самооборонівець Омельчук.

На його думку, суддя Підгорний не має права вести судові засідання і справи громадян, адже сам через отримання хабара перебуває під слідством.

Після довгих переконань Підгорний зняв із себе мантію, одягнувся і пішов з приміщення суду.

«Коли є така правова колізія, то якби б він був добросовісний, то міг би піти у відпустку і не вести справи громадян», - додав Омельчук.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
воля Показати IP 5 Квітня 2014 11:17
чому мовчите про судю филюка
Волинянка Показати IP 5 Квітня 2014 17:28
Не чорніть суддів, бо ще тільки і в суді можна знайти правду. Не можна міряти всіх по одній мірці. Не копайте яму, бо самі в неї попадете. Голова Апеляційного суду високопорядна і розумна людина .Істинний Українець, патріот нашого Волинського краю. Сам виходець з села і кожен рік робить якийсь подарунок своєму селу. Минулого року організував концертну програму, запросив відомих артистів і подарував концертну сцену до дня села. Його статті в газеті я читаю і пишаюся тим, що в нас є такі розумні люди. Він виступає за незалежність суддів. .Добився всьго у своєму житті дякуючи своєму розуму. А яким зробив Апеляційний суд! Сюди приїжджають обмінюватися досвідом американці, поляки. Навіть у Верховному суді немає такого ремонту. Але очевидно комусь хочеться очорнити цього мудрого і доброго суддю. Професія судді складна тим, що завжди одна сторона незадоволена, от і сплітають всякі небелиці. А ще ж є ті, хто справи на людей не заводить, а клепає на замовлення, а суду з ними потрібно розбиратися.. Я думаю, ви розумієте про кого мова. І вони тиснуть на суд, щоб звинуватити людину. А суд мусить вирішити по закону, бо є ще вищі інстанції, які можуть скасувати незаконне рішення. І лише той суддя, який є незалежним і приймає справедливе рішення, може носити це високе звання. Іменно таким є голова Апеляційного суду. І не подумайте, що він мені брат,кум чи сват. Зовсім ні... Просто проти мене було незаконно порушено прокуратурою справу і тільки в судах я добилася справедливості , починаючи з першої інстанції, закінчуючи Верховним судом. І скільки буду жити, буду молитися за добрих, чесних і порядних суддів,які працюють у Волинських судах. Пошли Боже їм здоров'я і терпіння в цей нелегкий для всіх нас час.
НЕЛУЧАНИН до Волинянка Показати IP 5 Квітня 2014 19:39
ПОВНА БРЕХНЯ !!!!! ПРАКТИЧНО ВСІ СУДДІ В УКРАЇНІ - ПРОДАЖНІ НА СЛУЖБІ У ВЛАДИ. ФІЛЮК НЕ ЗДІЙСНЮЄ СУДОЧИНСТВО, БО ГОЛОВА СУДУ - АДМІНІСТРАТИВНА ПОСАДА
Ага до НЕЛУЧАНИН Показати IP 5 Квітня 2014 22:16
Судочинство не здійснює, і нічого не вирішує. Сам не вірю в те що пишу.
Та ну! до Волинянка Показати IP 5 Квітня 2014 22:12
Ти часом не Філюк? Бо я мало не розплакався від "порядності", до душі пробрало.
луаз до Волинянка Показати IP 5 Квітня 2014 23:06
волинянка ти як справжня "волинянка" (квазіавтомобіль), шо ти ся мелеш і стільки нашкребла багацько. Судьов треба "каструвать" як і їх усіх - бо не "хвіст" як дехто кричить, а "голова", правда давно прогнивша, її треба чікать самих перших!!! "незалежність суддів" не означає вседозволеність і повна безповідальність і безкарність, або просто як каже народ - "ох...елі по полной"!!!! і так було, є і що головне буде й надалі!!!
Атеїст до луаз Показати IP 17 Квітня 2014 17:16
Так всіх суддів "к*стр*єм" а тебе на їх місце. Або ти скажеш кого призначимо на їх місце.
Любі свині Показати IP 5 Квітня 2014 18:22
"Іменно таким є голова Апеляційного суду. І не подумайте, що він мені брат,кум чи сват. Зовсім ні..." - Бо це я Сам Собі дєфєрамбу пишу! Бо я взяв кредит в банку і за ці гроші зробив найкращий у світі ремонт суду! До мене, як у Лувр,їдуть американці і поляки - дивитись який ремонт я зробив!!! А судді всі геть у волинських судах як матки бозькі - не хабарюють, толкові всі та й пенсії у них мізерні - всього по 12-15 тис. грн. Так що суд не трогайте - адже це непорочні люди і на них Вкраїна тримається! Слава мені- ой, що це я - Слава Україні!!!
Патріот Показати IP 5 Квітня 2014 19:21
Якщо ми чочемо побороти корупцію і бути правовою державою, то державні чиновники повинні мати достойну зарплату, а відповідно до зарплати і пенсію. І так є у всьому світі. І зарплату ніхто собі сам ще не встановив. Але якщо душить жаба і печуть завидки, то можна і самому попробувати себе в даній сфері. Дивує український менталітет-тільки б обгадити людину. Отак і живемо...Бо всіх і вся одним мірилом міряємо. Серед суддів є багато чесних і справедливих. І якщо суддя вчинив злочин, то рішення по ньому буде приймати суд іншої області і аж ніяк не Волинський. І самооборона тут ні до чого. Хочуть вже судову гілку влади розбалансувати і тоді анархія - мать порядка, а Путін батько.
НЕЛУЧАНИН до Патріот Показати IP 5 Квітня 2014 19:41
ТА НЕРОЗБАЛАНСУВАТИ СУДОВУ ГІЛКУ ВЛАДИ, А ПРИВЕСТИ ДО ПАМЯТІ ТИХ ПРОДАЖНИХ ПР*СТ*ТУТОК ВЛАДИ
Віталій Показати IP 5 Квітня 2014 19:51
Це просто ЖАХ, хабарники за хабарі купують для себе посади і знову будуть брати хабарі. Підгорний брав, бере і буде брати - це класик і ПРОФЕСІОНАЛ хабарництва. За що люди віддали життя на майдані - за таких підгорних???????????? ДЕ ЛЮСТРАЦІЯ, ВЛАДА- АААААААААААААУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУ, що ви робите
Віктор Показати IP 5 Квітня 2014 20:35
Всі знають, що Підгорний завжди брав !
Європеєць Показати IP 5 Квітня 2014 23:33
А Ви не давайте і брати буде нічого, а то пхаєтесь з проханнями, тичете взятки, а потім самі ж здаєте і підставляєте.. Давати взятки також злочин. З ним також потрібно боротися. А то бачиш усі нехороші і лікарі, і владці, і судді-беруть взятки. А хто ж їж дае-марсіани,чи що? Для чого даєте, мабуть, щоб обійти закон, або щоб віддячити лікарю. посадовцю або щось інше? Люстрацією цього не зміниш. Потрібно змінюватись самим. В країні потрібно встановити такий рівень життя, щоб чиновники не дивились на взятки. І не можна однією міркою усіж міряти. А то так долюструємось, що вже й ставити не буде кого. Вже зараз існує дифіцит кадрів. Усі знаємо, що хороші спеціалісти не народжується, ними стають на протязі багатьох років важкої праці. Хочемо в Європу, хочемо жити демократичними принципами, а поступаємо, як дикуни. От і з Підгорним також своє останнє слово повинен сказати суд. А якщо людина не винна, її підставили, хіба не гріх так з нею поступати? Влада Януковича руками Сбушників, прокурорів так боролася з корупцією, що кожен мав квоту, скільки чиновників чи посадовців звинуватити. А самі в той час грабували країну, знищували та відбирали бізнес, відкривали незаконні кримінальні справи на замовлення і по доносу, а багатьох підставляли, провокуючи на взятці, якщо нічого іншого не могли знайти.. Якщо і ми так будемо робити, то чим ми кращі? І хіба для того стояв майдан? Ми звільнились і позбулись наруги і принижень, а Ви її хочете повернути. Судити людей прямо на майдані...Де і в якій країні таке було. Це схоже скоріше на дикунство, але аж ніяк на 21 століття. Робимо розборки один з одним, а Путін - хап і забрав Крим. І хто ж тут винен? Насильство породжує насильство.
Закон - є закон. Показати IP 5 Квітня 2014 23:52
100 процентів правда. А люстратори- то хто? Хто дав їм право вриватись до людей, вимагати відставки. Ще так долюструються, що до Підгорного попадуть і він вирішить їх долю іменем закону. Все потрібно робити по закону.
ЗАКОНУ Показати IP 6 Квітня 2014 00:09
коментар було видалено
ЗАКОНУ Показати IP 6 Квітня 2014 00:09
ЗАКОННИКУ ТИ ,23 РОКИ КРАЛИ ,НАГИНАЛИ ,САДИЛИ ЗА ГРАТИ НЕ ВИННИХ ЛЮДЕЙ, ЛЕКСУСИ ,ТАЙОТИ ,МЕРСЕДЕСИ ,ДАЧІ , ЦЕ НЕ ЖАБА,ЦЕ вИ СУ*И ДОВЕЛИ НАРОД І ДАЛІ ЗНУЩАЄТЕСЬ . БІЙТЕСЬ І КОЛИ ЛЯГАЄТЕ СПАТИ ЗАКРИВАЙТЕ ВІКНА.ПОВНА ЛЮСТРВЦІЯ СЛАВА УКРАЇНІ!
Українець Показати IP 7 Квітня 2014 11:36
Свій героїзм потрібно було показати в Криму, або зараз в Донецьку, Луганську, Харкові. Ми і так тут всі за Україну і за краще життя. Помста - це не кращий метод бородьби і це шлях в нікуди. Нам як ніколи тут на Заході потрібно бути єдиними і не шукати ворогів серед самих себе .Потрібно бути вищими своїх амбіцій і показати світові, що ми нація , яка гідна Європейського вибору життя і кращої долі. Спочатку потрібно знищити систему, а тоді вже лякати закривати вікна, двері. Зло породжує тільки зло. Не судіть - і не будете судимі. Хай береже Вас Господь Бог. Незалежності України бути! Героям слава!
саша Показати IP 25 Травня 2014 09:59
брехня в кожному суді. Порушують чинне законодавство, апеляційні інстанції перекручують рішення судів перших інстанцій. За копіями документів треба ходити не раз і не два. Справи затягують. Рішення одне: суддів повинен обирати народ і то терміном на один рік, а не колектив суду як це зараз роблять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus