USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинському захиснику рятують ногу за допомогою біотехнологій

4 Січня 2017 09:30
31-річний волинянин Сергій М. потрапив в АТО у серпні 2014 року. Виконував бойові завдання у Сватовому, Станиці Луганській. Воював у складі 703 саперно-інженерного полку. Під час виконання бойового завдання разом з побратимом підірвалися на розтяжці. Нині захиснику рятують ногу за допомогою біотехнологій. Про це пише «Вісник і К».

Це сталося поблизу села Кримське на Луганщині. Сергій отримав важке поранення ноги. Лікувався у кількох військових госпіталях. Однак безуспішно. Сергієві намагалися зростити потрощену кістку за допомогою традиційних методів лікування, проте спроби виявилися марними.

За рік лікування та сім операцій кістку так і не зростили, сама нога вкоротилася на чотири сантиметри, крім того, пошкоджено малогомілковий нерв. Обмін речовин у тканинах ноги порушився, за рік м’язи та сухожилля всохли, стопу і пальці тяжко покрутило. Чоловіком опікуються волонтери. Сергій М. став учасником програми «Біотех-реабілітація поранених».

Лікарі клініки ilaya вже вивели чоловікові зламану кістку стегна у правильне положення, зафіксували її апаратом Ілізарова, підготували реципієнтне ложе, – тобто місце ураження, – до застосування клітинних матеріалів, тимчасово заповнили місце дефекту специфічним медичним цементом. А от уже коли тканини ноги трохи перепочинуть, імплантують кістковий матрикс і заповнять місце ураження власними клітинами самого пацієнта, які з часом мусять сформувати нову кісткову тканину монолітної міцності.

Оплатити дороговартісні процедури чоловік не може. Загальна вартість курсу лікування становить майже півмільйона гривень. Допомогти чоловікові взялися волонтери «People’s Project», які організовують збір коштів для лікування пацієнта.

До слова, Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що волинянин Сергій Михальчук, який за тиждень до ротації підірвався на розтяжці, повернувся додому після операції у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
51 омбр Показати IP 5 Січня 2017 14:27
Як досвідчений сапер якого вчив Суцкий міг підірватися на розтяжці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus