USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Сапер з Волині, якому зробили 7-годинну операцію, повернувся додому

21 Листопада 2016 08:45
Волинянин Сергій Михальчук, який за тиждень до ротації підірвався на розтяжці, повернувся додому після операції у Києві. Про це на своїй сторінці в мережі написала волонтер Наталія Попопа.

"Сапер Сергій Михальчук, рядовий 703 саперно-інженерного полку. Родом з села Годомичі, Маневицького району Волинської області… Пішов в АТО по 3 хвилі мобілізації, В АТО з серпня 2014р.. Біда прийшла в його дім за тиждень до ротації – 11 березня 2015 року при виконанні бойового завдання Михальчук підірвався на ворожій ростяжці під блокпостом «Сармат», що на Луганщині. Важкі поранення грудини, лівого стегна, правиці… Шпиталі Лисичанська, Харкова, Київа, Ірпіня, Переяслав-Хмельницького, Львова, Луцька. 7 операцій… Але фукції ноги і руки так і не вдалося відновити. Кістки відмовилися зростатися - ліва нога за рік стала на 4 см коротша", - йдеться у дописі волонтерки.



З її слів, весь цей час по шпиталях біля нього з великим терпінням його кохана дружина Оля, вихователька Годомичівського дитячого садка. Вдома на них чекав 7-річний син Андрій.

"Михальчуки вже зневірився в одужання, коли в травні цього року випадкого взнали про проект «Біотех-реабілітації поранених» Всеукраїнського центру волонтерів Peopl”s Project.com в Київській клініці «Ілая». Лікарі ще в кінці травня Сергію запропонували подовжити сухожилля, зростити стегно та виконати артродез гомілково-ступневого суглобу та відновити зап'ясток. Вартість лікування в “Ілаї” (навіть зі знижкою у 42%) склала 496 121 грн. (подробиці лікування і кошторис і рахунки для переказу коштів тут http://www.peoplesproject.com/sergij-m-31-rik-vartist-liku…/)", - додає Наталія Попова.

Волонтер каже, що відсутність необхідної суми відклала операцію на довгих 5 місяців. Але Сергій вперто і категорично відмовлявся від запропонованих волонтерами консультацій та лікування у провідних ортопедів України у різних медустановах і чекав на запрошення клініки - він особисто переконаниний, що йому допоможуть лише біотехнології.

"Хоча збір коштів ще триває, Михальчуку 11 листопада 2016 року вже зроблено першу 7-годинну операцію. (подробиці тут https://m.facebook.com/story.php… ). Герой разом з дружиною вже повернувся додому, на Волинь. Обіцяє строго виконувати всі рекомендації лікарів. Наступний етап лікування та операцій – чепез півтора-два місяці. Отже, чекаємо в Києві в грудні. Лікарі мають надію, що за рік Сергій зможе повернутися до повноцінного життя і функції ноги будуть повністю відновлені!

Сергій має мрію… Він дуже хоче на своїх ногах і без милиць разом зі своїм 7-річним сином Андрієм, футбольним фаном), відвідати матч Динамо-Київ на столичному стадіоні… Я пообіцяла виконати цю мрію, як тільки він стане на ноги. Тож, побажаємо удачі і повного одужання Герою-саперу Михальчуку! Молю Господа, щоб подарував мені можливість здійснити його мрію…",- додає волонтерка.



Окрім того, Наталія Попова додає, що 7-річний Андрій Михальчук живе футболом…))).. На Миколая він мріє про нову футбольну форму та новий футбольний м”яч. "Помічники Святого Миколая! Чи не хочете допомогти здійснити мрію маленького футболіста з Годомич?", - звертається до волинян жінка.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Наталія Показати IP 21 Листопада 2016 10:09
Скільки ж наших дітей скалічила ця клята війна.. Хай Сергій скоріше одужує..
мінер Показати IP 21 Листопада 2016 12:33
не розумію як фаховий сапер, ветеран.який нюхом має чуствувати мінен,для знятя розтяжок тільки в них є *КОШКИ* підірвався.Тоді що можна говорити про інших не саперів,тіпа пехота, траки ,артилерія.КОЛИ нарешті буде якась ФАХОВІСТЬ чи ПРОФЕСІОНАЛІЗМ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus