USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинську прокуратуру пікетують

31 Березня 2014 11:39
Десятки судових рішень, квадратні метри землі, арештоване майно і багато втрачених нервів. Вже більше 6 років підприємці борються за своє право працювати на Завокзальному ринку. Сьогодні вони прийшли під стіни волинської прокуратури з плакатами і викриками «Ганьба» і тим самим намагалися привернути увагу до своєї проблеми.

Нагадаємо, уже близько семи років триває конфлікт між більш як півсотнею підприємців та приватною фірмою «Скорпіон-Сервіс» з приводу оренди ділянок в районі вулиць Карпенка-Карого і Кравчука. Приватна фірма намагалася виселити підприємців, відстоювала своє право в судах. Натомість, міська рада декілька разів приймала рішення на користь підприємців, аби розірвати договори оренди із ПФ «Скорпіон-Сервіс» і надати цю землю в оренду підприємцям. «Скорпіон-Сервіс», своєю чергою, досі оскаржує в судах різних інстанцій ці рішення. На одній з осінніх сесій міської ради депутати проголосували за те, щоб таки розірвати договір оренди з фірмою. Депутати мотивували це тим, що на вказаних земельних ділянках немає жодного майна, яке належить ПФ «Скорпіон-Сервіс». Рішенням вони зобов’язали підприємців зареєструвати право власності на майно, яке розміщене на цій ділянці. Проте, його ветував Луцький міський голова Микола Романюк. Під час настуного засідання сесії вето подолати не вдалося.

Останньою краплею, кажуть підприємці, стало судове рішення, яке зобов’язало одного з них сплатити ПФ «Скорпіон-Сервіс» більше 100 тисяч гривень орендної плати за користування земельною ділянкою.
Представник підприємців Володимир Кунц показує документи, які, з його слів, засвідчують, що ПФ «Скорпіон-Сервіс» взагалі не має права на цю ділянку, а тим часом фірма вводить суд в оману, підтасовуючи факти.

Так, згідно з документами, приватна фірма отримала дозвіл на облаштування торгово-пішохідного ряду на вулиці Кравчука, а не на вулиці Карпенка-Карого.
Більш того, згідно з іншим документом, Луцька міська рада не виділяла ділянки для побудови ТЦ «Ювант», який розташований за адресою - вулиця Карпенка-Карого, 1д.
«Коли я показав представнику прокуратури ці документи у нього аж руки затрусилися. Він почав говорити, що рішення Рівненського суду, який був на нашу користь, йому не указ. Натомість почав людям вішати на вуха локшину про представницькі повноваження прокуратури», - розповідає чоловік.
Представник прокуратури, каже він, не дав чітких відповідей на запитання, які йому ставили і забрався геть, у офіс.

Тим часом, поки рішення судів, видані на користь підприємців, не виконуються, каже Володимир Кунц, у людей вже конфісковують нерухоме та рухоме майно.
«Ми вже написали більше десятка заяв про порушення з боку виконавчої служби, але працівники прокуратури вперто відмовляються вносити їх до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Вони «кришують» один одного. А в одного з підприємців конфіскували авто і продали за вигадані борги. Тепер взялися за опис нерухомого майна», - стверджує чоловік.
Підприємці обіцяють не залишити це питання і вирішили, що подадуть документи до Генпрокуратури і щодня обіцяють приходити до волинських прокурорів під вікна. Якщо ж таки правди і там не знайдуть, тоді, кажуть, це означатиме, що Майдан нічого не змінив і корупційно-кришувальна система залишилася діяти.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
вітя Показати IP 31 Березня 2014 11:59
правильно!!!!!!!!!!гнати в шию таких владців ! одне брехло скрізь
Анонім Показати IP 31 Березня 2014 12:20
Гнать ти п-ців з ринку! Захламили країну своїм китайським непотребом.
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 31 Березня 2014 14:37
Який розумний аж страшно!!! Якщо знайдеш вітчизняних виробників у яких налагоджене серійне виробництво товарів і будеш продавати вітчизняне по доступнимцінам то люди будуть купувати цей товар. До речі, просто для інформації : оці ціни із акційними знижками, якими заманюють наших покупців особливо молодь ( у ЦУМі, наприклад, у ВАТСОНІ) всеодно більші ніж за кордоном. Скажу ще одну річ,в ІТАЛІЇ є китайські фірми . які шиють і продають свій товар там же. Цей товар у ціні набагато нижчий ніж ціни, наприклад у ЦУМі. Наші люди є бідні по своїм статкам, ось у цьому причина! Мені прислали нову утеплену куртку (китайці певно шили) з ІТАЛІЇ із акційною знижкою 70% - вартість 15ЄВРО, подібна у ЦУМі вартує 55 Євро - це із знижкою. ТОБТО, що я хотів цим сказати: У НАС ТАКІ ТОВАРИ ПОВИННІ БУТИ ДОСТУПНИМИ ДЛЯ ЛЮДЕЙ- ЩОБ ЛЮДИНА МОГЛА МАТИ ПРИСТОЙНИЙ ВИГЛЯД ( НЕ БОМЖА) І БУТИ ОХАЙНОЮ НЕХАЙ НАВІТЬ НЕ З ДОРОГОЇ ОДЕЖІ!
Факт Показати IP 31 Березня 2014 13:33
Якщо до виборів не дотиснуть, то після дотиснуть їх.
Махновець Показати IP 31 Березня 2014 13:34
Напишіть де проживає Вася, власник Скорпіону, навідаємся вночі!
Анонім Показати IP 31 Березня 2014 15:16
Цікаво, де коментарі про бандитів?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus