USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинську владу просять відновити підтримку книговидавців

9 Жовтня 2015 15:15
Вдруге волинські письменники звернулися до депутатів облради, аби ті їх почули й підтримали. Нарешті, отримали бажане - тепер впродовж місяця губернатор та голова облради зобов’язані дати звіт щодо того, як підтримують волинських письменників, чому не фінансують програму підтримки й коли відновлять її функціонування.

Про це йшлося під час 25 позачергової сесії Волинської обласної ради вчора, 8-го жовтня.

Депутатський запит озвучив Олександр Пирожик.

«Правління Національної спілки письменників України дало звернення із 10 підписами. Вони просять щоб знову розпочалося фінансування книговидавництва. Нагадаю, ця програма вже два роки як не працює, хоча до цього успішно реалізовувалася. Й підтримувала чимало місцевих видавців. Без нашої підтримки це завдає удару по іміджу Волині й галузі в регіоні загалом», - наголосив депутат

Запит до голів облдержадміністрації та облради підтримали обранці громади. Зауважимо, що минулої сесії зверталися самі ж письменники, але тоді вони не отримали розуміння.

Як прокоментував ситуацію Інформаційному агентству Волинські Новини Олександр Пирожик, що в рік потрібно приблизно 300 тисяч гривень.

«Запит підтримали, відповідно впродовж місяця зобов’язані надати письмову відповідь про те, що можуть зробити для того, аби відновити фінансування програми й коли це настане. Важливо це питання зараз підняти, щоб не пропали ті проекти, які подавали для втілення у 2014-2015-х роках. Також потрібно щоб владці заклали фінансування й на 2016 рік», - розповідає депутат.

ЧИТАТИ ЩЕ: У ЛУЦЬКУ ПРЕЗЕНТУВАЛИ СЛОВНИК ДІЛОВОЇ ЛЮДИНИ

Зауважимо, поки волинська влада шукає кошти на підтримку письменників, їх вже активно підтримують меценати. Зокрема за підтримки благодійного Фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» видано вже не одну книгу - нові книги Надії Гуменюк презентували у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Жовтня 2015 15:59
"Нарешті, отримали бажане - тепер впродовж місяця губернатор та голова облради зобов’язані дати звіт..." - Пишить правду - через місяць може бути що й отримають бажане, якщо вважати те, що для них бажаним є звіт, а не справа.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus