USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нові книги Надії Гуменюк презентували у Луцьку

29 Травня 2014 19:00
Творча зустріч з відомою українською письменницею, заслуженим журналістом України, лауреатом Всеукраїнських літературних премій Надією Гуменюк відбулася вчора, 28 травня.

Під час зустрічі у міській центральній дитячій бібліотеці міста Луцька презентували нові книги.

Збірка пісень , видана за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», та «Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду» – з такими книгами Надії Павлівни познайомили працівники бібліотеки учнів 3-х класів НВК №9, які завітали на свято.

За свою книгу «Шуршик В. та інші: Казки з Яринчиного саду» Надія Гуменюк отримала звання лауреата Всеукраїнської премії імені Лесі Українки. У світ пригод Шуршика повела дітей казкова героїня Ярина.

Зі збіркою пісень «В України – іменини» присутніх знайомили учні музичної школи №1 імені Фридерика Шопена. Твори вже мають свою слухацьку аудиторію. Так, пісня «Україна» стала візитівкою нашої країни на міжнародному фестивалі фольклору, а пісня «Чапики – чалапики» є лауреатом всеукраїнського конкурсу «Подаруйте дітям пісню».

«Шуршик В. – герой, який приніс мені такий успіх, як жодна книжка не принесла. Я старалася, щоб історії були різні, щоб ви і задумувалися, і посміхалися, і відверто сміялися. Всі казки пов’язані з чарівним Яринчиним садом. Тут присутні і бубнилки. Пісенник «В України – іменини» – мій другий пісенник, тематично підібрані твори. І звісно, ніколи не було б цього пісенника, якби не композитори – Ірина Циганкова, Микола Ведмедеря, Ярослав Найда, Юрій Максименко, Юрій Савраюк. Багато людей попрацювало над тим, щоб був цей пісенник. Я безмежно вдячна благодійному «Фонду Ігоря Палиці – Новий Луцьк». Вони мають гарний мистецький проект, який підтримує такі видання, таким чином підтримує і тих діток, щоб вони співали. Вони, власне, і видали цю книжечку, за їхній кошт. Також вдячна я видавництву і Світлані Політило, яка з любов’ю робить книги», – розповіла Надія Гуменюк.

На презентації був присутній відомий український журналіст, драматург, письменник Володимир Лис, який відзначив, що Надія Гуменюк вміє розмовляти з дітьми різних категорій: від найменших до старших, за що він їй по-доброму заздрить. Також в неї вийшли і збірки повістей, романи для дорослих. Книги її викликають посмішку і в той же час змушують задуматися.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Українець Показати IP 29 Травня 2014 19:42
Ну до чог в такий час такі дешеві пустоцвітні заходи, ще ****** гузя покахіть як вірші читтає і данильчук акварель розводить, війна в україні а ви с*ки хлуд створюєте.
Люся до Українець Показати IP 31 Травня 2014 09:23
Навідь під час Великої вітчизняної війни проводились концерти, писалась музика, пісні. А дітьми треба займатись завжди,їх вихованням. тим більше патріотичним. Чи Ви пропонуєте всім сісти до телевізорів, комп'ютерів, посадити біля себе дітей та дивитись цілими днями новини. Яким тоді буде наше майбутнє?
МАня УКраїнцю Показати IP 29 Травня 2014 22:50
Не називай себе Українцем.Соромно за тебе і тих, хто ставить плюс. Сам ти дешевий . Гордитись треба такою поетесою і письменницею на Волині. Тиж не був на на цій імпрезі. Може в нори заліземо як ти?САм нічого не робиш і не обгажуй те, що роблять інші.
Українцю Показати IP 30 Травня 2014 08:52
Який ти українець - гопник без роду і племені. Мова йде про дитячу книгу, про нашу культурну еліту, про наше майбутнє. А ти читав колись книги? Думаю, що більшість тих виродків, що воюють на боті сепаратистів на Сході нічого ніколи не читали. Найшов де побачити неладне, та зайди краще у будь-який бар, у нічний клуб серед ночі. Згадай, зрештою, щоу, яке нещодавно в ЛНТУ пройшло.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus