USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинську волонтерку обікрали на 3 тисячі гривень

16 Березня 2015 22:15
Ковельську волонтерку, яка збирає гроші для бійців АТО, невідомі шахраї обікрали на 3 тисячі гривень, – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці Ковельського центру допомоги 51-ій ОМБР у Фейсбуці.

«На жаль, таких випадків в нашій країні все більше і більше. Яскравим прикладом шахрайства став дзвінок 3 березня 2015 року від невідомої особи до Ковельського центру допомоги 51 ОМБР», – йдеться у повідомленні.

Абонент представився працівником «Приватбанку» та повідомив, що ПП «Експрес-Маркетинг» з Одеси має намір внести значну суму для підтримки військовослужбовців, які знаходяться в зоні проведення АТО. Після того, як зловмисник отримав реквізити банківської картки, то запевнив, що гроші надійдуть за кілька годин».

Додаткові гроші не надійшли, натомість зникли з рахунку ті, що були.

«Сподіваємось, що правоохоронні органи України не залишаться байдужими та не стоятимуть осторонь цієї проблеми», – резюмували волонтери.



Водночас, як повідомило IA ZIK, речниця УМВС України у Волинській області Оксана Блищик підтвердила факт шахрайства. Вона розповіла, що до міліції по допомогу звернулася мешканка Ковеля, 1992 року народження, яка займається волонтерською діяльністю.

Із її банківської картки поцупили 3036 гривень. Згідно з цим фактом міліція розпочала кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Наразі правоохоронці вживають усіх заходів для пошуку зловмисників. Зокрема, звернулися до суду із клопотанням щодо отримання тимчасового доступу до документів, які зараз недоступні через закон про «Захист персональних даних».

Нагадаємо, що про крадіжку грошей з банківських карток Інформаційне агентство Волинські Новини писало раніше. Зокрема перший зафіксований злочин на Волині, коли з банківської картки поцупили гроші, трапився у Ківерцях у 2010-ому році.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Анонім Показати IP 16 Березня 2015 23:21
Невідомі шахраї обікрали відомих шахраїв.
Anat Показати IP 16 Березня 2015 23:30
А все тому що всі ЗБИРАЮТЬ ГРОШІ НА КАРТКИ, солдату потрібна каша скиньте гроші на карточку, треба ложка... скиньте гроші... ЛЮДИ ДОСИТЬ!!! НЕ БУДЬТЕ ТА КИМИ ДОВІРЛИВИМИ КУПІТЬ І ЗАНЕСІТЬ ТИМ КОМУ ЦЕ ПОТРІБНО!!!!!
my_gift до Anat Показати IP 17 Березня 2015 10:38
Так і бачу довжелезні каравани в зону АТО-з ложками та пачками вермішелі...
Знаюча Показати IP 17 Березня 2015 10:34
Знаєте, я не кажу за всіх, але багато волонтерів та волонтерських організацій здорово наживаються на людських грошах, не даючи публічних звітів, куди і кому з бійців вони пішли. Наприклад організовується ярмарок для підтримки бійців Ато, зібрали 20 ооо грн.. А куди і кому вони пішли??? Хто конкретно отримав форму, оптичні приціли, продукти харчування. Тому потрібно допомагати напряму бійцям, адже у кожного там є родичі, друзі, знайомі. А не вірити "деяким шахраям".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus