USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинську молодь навчать спілкуватися з міліцією

1 Жовтня 2008 10:35

Заступник голови Волинської правозахисної групи, депутат Луцької міської ради Микола Нікітюк вважає, що молодіжні організації практично бездіяльні щодо захисту прав молоді. Про це говорили під час зустрічі з представниками волинських молодіжок, – повідомляє 1 жовтня репортер «Волинських Новин».

За словами пана Нікітюка, більшість незаконно засуджених – це молодь, яка не знає своїх прав. Особливо вразливою категорією є вихідці з неблагополучних родин та сироти. Микола Нікітюк показав це на прикладі справи Анни Воробей, яка, на думку правозахисників, сфальсифікована. Микола Нікітюк стверджує, що у справі немає жодного прямого доказу, який би доводив вину засудженої. За його словами, волинські молодіжки повинні були виступити проти беззаконня в лавах правоохоронних органів.
Волинська правозахисна група, за словами пана Нікітюка, незабаром видасть «Пам’ятку молодому українцю», де будуть поради освічених правозахисників щодо того, як поводитися при зустрічах із правоохоронними органами. Цей посібник видадуть за сприяння Волинської обласної організації ВО «Батьківщина» тиражем близько 2 тисяч примірників. Ця книжка кишенькового формату розповсюджуватиметься у школах, інших навчальних закладах, серед працюючої молоді.
Микола Нікітюк зазначив, що, як депутат Луцької міськради, буде виступати за фінансову підтримку молодіжних організацій, які займатимуться правовими проблемами молоді.
Довідково:
За інформацією начальника відділу у справах сім’ї та молоді Луцької міської ради Ігоря Гузя, на зустріч з представниками Волинської правозахисної групи запросили близько десяти молодіжних організацій. Проте були присутні лише представники «Національного альянсу» та «Народно-демократичної ліги молоді».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus