USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинську єпархію відвідували паломники із Словаччини. ФОТО

26 Березня 2009 16:10
Нещодавно на запрошення митрополита Луцького і Волинського Ніфонта у Луцьку перебували гості зі Словаччини – сорок п‘ять студентів Православного богословського факультету Пряшівського університету. Про це 26 березня повідомляють «Волинські Новини».
На час перебування гостей поселили у приміщенні Волинської Духовної Семінарії, де вони могли познайомитися з побутом і внутрішнім уставом духовного навчального закладу, скуштувати страви української національної кухні, познайомитися із своїми українськими колегами.
День для гостей розпочався екскурсією по місту. Спочатку вони відвідали будову храму Всіх Святих Землі Волинської та музеї Волинської ікони. Побували вони також у підземеллі римо-католицького Петро-Павлівського костелу і у найбільш видному Луцькому пам’ятнику старовини – замку князя Любарта (XIV століття).
Як інформує прес-служба Волинської єпархії УПЦ, сповнені вражень гості повернулись до семінарії, і після обіду зібралися в аудиторії ВДС, де розпочав роботу міжнародний семінар на тему «Архітектурні традиції православ’я на Волині і Словаччині».
Проректор з навчальної роботи протоієрей Сергій Ющик, ознайомлюючи присутніх з тематикою конференції, звернув увагу на спорідненість словацького і українського народів.
«Нині ми раді бачити старших братів по вірі, адже рівноапостольні просвітителі слов’янських земель Кирило і Мефодій розпочали місіонерську працю зі Східно-Словянських земель і вже звідти воно почало проникати на територію сучасної України. З тих пір наші народи неодноразово засвідчували свою любов до Господа Іісуса Христа і вірність Його Святій Церкві. І як матеріалізована любов до Бога – стоять на наших православних землях чудові храми», – зазначив священник.
Насамкінець, гості і господарі висловили найкращі взаємні побажання, і заспівали один одному «Многая літа» –кожен на своїй мові. На згадку про перебування у Волинській єпархії кожен гість отримав у подарунок від владики календар видання Волинської єпархії і книгу «Храми Волині».
Після конференції враженнями від візиту на Волинь поділився з прес-службою голова паломницької групи протоієрей Михаїл Рошич настоятель храму міста Сніна, який активно займається видавництвом православної і богослужбової літератури у Словаччині і сам є автором кількох книг.
«Коли десять років тому я вперше відвідав Волинську єпархію, то настільки був вражений привітністю і теплотою прийому, що вирішив якомога частіше приїжджати сюди з паломниками» – сказав отець Михаїл.
25 березня Волинська єпархія зустріла другу частину паломницької групи зі Словаччини, яка передала митрополиту Луцькому і Волинському Ніфонту офіційне запрошення архієпископа Пряшівського Іоанна відвідати у найближчому часі Словацьку землю. Відвідавши Храм Всіх Святих Землі Волинської, старша група паломників приєдналася до словацької молоді і усі, взявши благословення у владики, розпрощалися з Волинню і відбули до Почаєва.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus