USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Волинських військових розпорошили. А вони – герої

18 Серпня 2014 16:58
Не раз волинські військові залишалися напризволяще через те, що їх відкомандирували до складу інших бригад.

Про це стало відомо 18 серпня під час зустрічі Луцького міського голови з військовими, які перебувають на лікуванні, або у відпустці в Луцьку.

51 бригада має воювати в складі 51 бригади і під керівництвом 51 бригади. Так вважає батько одного з військовослужбовців Ярослав Мудрик. Він не раз проїхав дорогами Сходу, турбуючись про свого сина і його побратимів. Чимало волинян розпорошені в складі інших бригад, і згодом вони стають «нічиїми».
«Як було: знову 72 бригада відійшла, а наші хлопці залишилися самі в оточенні. Коли ми дзвонимо в Генштаб, то нам кажуть, а чого вони там? Вони мали відступити разом з 72 бригадою. Коли наші хлопці під командуванням інших бригад – тоді й відбуваються такі речі. Бо розбили їх на 3 батальйонно-тактичні групи. Одна група зайшла в Маріуполь, командир роздав людей і наступного дня він не пам’ятає кого куди послав», - каже він.

Подібне було й у Запоріжжі, коли судили хлопців, яких назвали дезертирами за те, що вони вийшли з оточення через територію Росії. А командир взагалі «відхрестився» від цих бійців.

Зі слів Ярослава Мудрика, ніхто не згадав, коли 400 військових відступали через Росію, волинські бійці теж з боєм вирвалися з оточенням.

Те, що командири аж ніяк не відзначаються часом героїчністю - кажуть самі солдати.

«Я згадую нашого командира бригади. Він йшов перший і останній повертався. А в 72 бригаді ми командира не бачили», - каже Михайло Дацюк.

Подібна ситуація була й тоді, коли волиняни виривалися з оточення.

«Є такий пан Драпатий, який виводив нас з котла. Нині він герой, але були не надто приємні моменти. Тоді вся колона зібралася, вилаштувалася в купу і построїлася в квадрат. Тільки один залп і всіх могли б розстріляти. Його спитали: що робити далі? А він навіть не знав. Або двоє командирів сиділи в броньоваму бункері, який нічим не проб’єш, і піднімали шашку брати Краснодон», - каже танкіст Андрій Мудрик.

Нагадаємо, сьогодні, в облдержадміністрації підтвердили, що піднімається питання про ротацію військових 51 бригади й ініціюється збір всієї 51 бригади в одному місці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Семен Показати IP 18 Серпня 2014 17:36
Вспоминаю своих командиров. Все строится под нитку. Что кровати в казарме, что техника на плацу. Интересній момент был. Команда строится с прикроватными тумбочками на плацу (расположение на 4-м этаже). Солдаты с тумбочками, с 4-го этажа, бегом на плац. Там смотр содержимого тумбочек. Бритва должна лежать слева от зубной пасты. Где в Уставе об этом указано, загадка. Но боевой дух это поднимает. Счас бы такие построения в АТО, победили б за один день. За второй командиров. Таких. А так бронежилет мешает двигатся. А противогаз (и в нем маш-бросок 10-20 км не мешал. Вот к чему готовили наших командиров. К АТО они не готовы.
Нік до Семен Показати IP 18 Серпня 2014 17:40
Вони (літьохи і капітани) прапорщикам завідували, що ті все продавали і з карманамі дєнег ходили. А зараз доросли до майорів і полковників, хочуть за той короткий час вернути упущене ще й примножить. Продають всіх і вся.
Панас Показати IP 18 Серпня 2014 18:21
хто командує ЗС України? На фото якісь незрозумілі цівільні особи- які перейняли на себе функції Генерального штабу! Смішно!
НОНА Показати IP 18 Серпня 2014 20:49
На жаль керівна ланка української арміі взвод -бригада це вже вихованці незалежної України, періоду коли армія постійно скорочуючись практично бойовою підготовкою не займалася, тому в офіцерів немає досвіду підготовки підрозділів до бойових дій та управління ними в ході бою. Парадокс, склади та арсенали армії забиті легкою та тяжкою зброєю, а добровольчі формування крім автоматів нічого не мають. Чи це робиться навмисно? Яка проблема роздати в добровольчі формування крупнокаліберні кулимети ДШК, "Утес", станкові протитанкові гранатомети СПГ-9 яких на складах валом поставити їх на легкові автомобілі (арабський варіант) і це потужна зброя в бою. Тягачі МТЛБ простий та надійний транспортер які марно ржавіють на базах зберігання прогнати через середній ремонт і це потужна зброя. Просто здається, що в військового керівництва не хватає клепки. Треба щось робити.
Панас до НОНА Показати IP 18 Серпня 2014 21:47
Нона, тобі Наполеоном Бонапартом працювати треба. Не богатій думкою, доня!
ноне Показати IP 18 Серпня 2014 21:49
все о чем вы расказали после бойни будет списано и продано в другие страны

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus