USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинських інвалідів звинуватили у їхньому праві на пільги при вступі до вузу

31 Липня 2008 15:38
На державну форму навчання у вузах цього року підуть не медалісти, а пільговики. Таку проблему 31 липня озвучив під час засідання Луцького прес-клубу реформ проректор із науково-педагогічної роботи Луцького національного технічного університету Анатолій Федосов, - повідомляє репортер «Волинських Новин».
Оскільки число заяв на державну форму навчання від пільговиків часом перевищує навіть кількість відповідних місць, то, на думку пана Федосова, шансів у дійсно обдарованих дітей просто не лишається. «Конкурс у більшості національних університетів відбувається серед пільговиків», - прокоментував Анатолій Федосов. Як приклад, відповідальний секретар приймальної комісії Волинського національного університету імені Лесі Українки Андрій Слащук навів такий факт: на 25 державних місць на юридичний факультет подали заяви тридцять абітурієнтів пільгової категорії.
«Вступати мають обдаровані, розумні діти. А не на основі конкурсу інвалідів щоб все це робилось», - висловив своє обурення проректор ЛНТУ. Як вихід із ситуації, на думку Анатолія Федосова, варто ввести певний відсоток державних місць для відповідної категорії вступників. Андрій Слащук також притримується такої думки, але зазначив, що це є порушенням конституційного законодавства.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus