USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським бійцям АТО пропонують реабілітацію у таборах

11 Липня 2016 15:09
Волинський регіональний центр з фізичної культури і спорту інвалідів "Інваспорт" надає бійцям можливість пройти фізичну реабілітацію.

У центрі наголошують, що реабілітація має бути саме активною, щоб максимально допомогти героям стати фізично незалежними та покращити фізичний та психологічний стан, - йдеться на сайті Спілки воїнів АТО.

Для них пропонують табори активного відпочинку, метою яких є досягнення людиною з функціональними порушеннями, максимальної незалежності від сторонньої допомоги, i тим самим, покращення якості свого життя. Табори будуть проходити в Західному реабілітаційно-спортивному центрі Національного Комітету спорту інвалідів України (село Яворів, Турківського району, Львівcької обл.) www.westsportcenter.com.ua.

У таборах з бійцями працюватимуть тренери та фахівці активної фізичної реабілітації. Дозвілля та психологічне розвантаження забезпечать арт-терапевти, психологи, працетерапевти та аніматори.

Також для учасників АТО там проводитимуть соціальні та юридичні бесіди.

Перший табір запланований на період з 27-ого липня до 7-ого серпня.

Це передбачено Програмою активної реабілітації "Повернення до життя". Метою Програми є реабілітація діючих та звільнених військовослужбовців, пepcoналу сектору безпеки і оборони України, які постраждали внаслідок проведення антитерористичної операції на сході України та повернення їх до активного життя у суспільстві.

Взяти участь у програмі "Повернення до життя" можуть учасники бойових дій в зоні АТО, які мають порушення опорно-рухового апарату, ампутації кінцівок, порушення зору, слуху, травму хребта з ураженням спинного мозку, черепно-мозкові травми, які не мають відкритих ран та суворих протипоказань до фізичних навантажень.

У межах проекту буде проведено 17 таборів (графік проведення дивитися на сайті Національної Асамблеї інвалідів України).

Відбір учасників відбуватиметься за заповненими анкетами.

Анкету-заявку учасника табору можна отримати у ГС "Спілка воїнів АТО Волині" за адресою: Луцьк, вулиця Винниченка, 67, офіс 506. тел. 095 153 05 75, тел. 098 270 93 90, тел. 063 877 07 17.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus