USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинським медзакладам прогнозують 9-мільйонний дефіцит плати за енергоносії

14 Вересня 2015 16:16
Волинські медзаклади готові до опалювального сезону, якщо говорити про обладнання. Однак, зважаючи на підвищення цін на енергоносії, в деяких районах може не вистачити грошей на оплату. Відтак, в облдержадміністрації районам пропонують підготуватися заздалегідь.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА сьогодні, 14 вересня.

Так, згідно з інформацією департаменту ЖКГ облдержадміністрації, з 958 медичних закладів до опалювального сезону готові 957. Проте, не всі підготували акти обстеження і паспорти готовності. Крім того, в районах потрібно перевірити насосне та пічне обладнання, вентиляційні та інші мережі.

Як повідомив начальник обласного управління охорони здоров’я Ігор Ващенюк, на підготовку до зими на Волині виділено 3,572 мільйона гривень, а освоєно 3,360 мільйона. Він запевняє, що для побоювань зриву початку опалювального сезону в медзакладах немає підстав.

Єдине, що насторожує: у зв’язку з підвищенням цін на енергоносії прогнозується дефіцит в розмірі 9,4 мільйона гривень. Причому, на сьогодні боргів за енергоносії в закладах охорони здоров’я області - немає.

Ігор Ващенюк повідомив, що відповідні розрахунки подані в Міністерство. Але він попросив голів місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування не чекати, поки надійдуть додаткові кошти субвенції з держбюджету, а пошукати необхідні гроші в місцевих бюджетах. Коли ж надійде субвенція, то ці гроші можна буде перевести на інші потреби.

З його слів, такі проблеми прогнозуються не в усіх районах. Очікується, що субвенції з держбюджету вистачить для закладів Локачинського, Любешівського, Маневицького, Рожищенського районів та частково Турійського.

Нагадаємо, згідно з чинним бюджетним кодексом України, кошти на медицину (йдеться про захищені статті - зарплату та енергоносії), до областей надходять у вигляді цільової субвенції з державного бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus