USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинським підприємцям відкривається ринок ЄС

29 Квітня 2014 16:12
Із травня волинські бізнесмени зможуть розраховувати на полегшення умов експорту товарів до ринку ЄС. На цей важливий момент під час зустрічі з місцевими суб’єктами ЗЕД звернули увагу керівники Ягодинської митниці Міндоходів.

Як відомо, Європейський Союз з 23 квітня в односторонньому порядку відкрив свої ринки для українських товарів в рамках автономного преференційного торговельного режиму між Україною і ЄС.

Зокрема, преференційний режим торгівлі передбачає зниження ставок мита для поставок українських товарів, а також встановлення квот на такі поставки, що дозволить вітчизняним експортерам збільшити поставки на ринки ЄС.

«З моменту введення автономного преференційного торговельного режиму, ставки ввізного мита ЄС встановлюються на рівні, який повинен діяти в перший рік після введення вільної торгівлі в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Режим буде діяти з 23 квітня 2014 року та триватиме до 1 листопада 2014 року», - звернув увагу суб’єктів ЗЕД виконувач обов'язків начальника Ягодинської митниці Олег Гоя.

Також працівники митниці зауважили, що до товарiв українського походження будуть застосовуватися автономнi тарифнi преференцiї за умови подання митним адмiнiстрацiям країн ЄС сертифiкатiв походження товарiв з України за формою "EUR-1".

Згідно з положеннями майбутньої поглибленої та всеосяжної угоди про вільну торгівля між Україною та ЄС (ЗВТ+), функція видачі сертифікатів EUR -1 покладена на митні органи.

Перевірка цих сертифiкатiв за запитами митних адмiнiстрацiй ЄС буде здійснюватись митницями Міндоходів у порядку, встановленому постановою Кабiнету Мiнiстрiв України вiд 12.12.2002 № 1861 "Про затвердження Порядку верифiкацiї сертифiкатiв про походження товарiв з України".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 29 Квітня 2014 17:12
БРЕД СИВОЇ КОБИЛИ!!!!!! ТІЛЬКИ КРУПНІ ВИРОБНИКИ ЗМОЖУТЬ ЩОСЬ ПРОДАТИ ЗА КОРДОН МАЛІ ТА СЕРЕДНІ СОСАТИМУТЬ ЛАПУ....
Анонім Показати IP 29 Квітня 2014 17:28
Продавати зможуть тількі крупні виробники, типу Порошенко, за что і борется, чого іздить до Еуропи!
Дід Панас Показати IP 29 Квітня 2014 17:48
після розвалу возили на продаж радянські пательні, а тепер що продаватимете?
просто Лучанин до Дід Панас Показати IP 29 Квітня 2014 22:38
Дрова
фірма Показати IP 29 Квітня 2014 19:05
Такою інформацією тільки очі людям замилюють і показують типу "блага" торгівлі з ЄС! А правду чого не кажуть про квоти? Скільки дозволять ввезти - стільки і везіть і ні грамом, штукою...не більше, а решту - реалізовуйте де хочете!:) Свій ринок забитий, а підуть дешевші і меньш якісні товари з ЄС, а Росія, Белорусь, Казахстан, Вірменія... свої ринки для України закриють і що?!:) Торгуйте... Далі буде...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus