USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Районам Волині радять оптимізовувати витрати на школи

11 Квітня 2017 11:44
Деякі волинські райони декларують, що їм до кінця року не вистачить 200 мільйонів гривень на зарплату бюджетникам. Та в облдержадміністрації радять не надто сподіватися на додаткові субвенції з держбюджету, натомість пропонують переглянути мережу освітніх закладів і оптимізовувати видатки.

Про це стало відомо під час оперативної наради у голови ОДА 10 квітня.

Директор департаменту фінансів Ігор Никитюк повідомив, що на зарплату працівників бюджетної сфери уже використали 922,7 млн грн., що складає 19,2% річних призначень.

Заборгованість із зарплати в області поки відсутня. Але окремі територіальні громади та райони декларують незабезпеченість із зарплати в сумі майже 200 млн грн. З них субвенції з держбюджету - 109 млн грн.

Однак, Ігор Никитюк переконує: під час перевірки цих даних, в більшості випадків ці цифри не підтвердилися. Він порадив не чекати додаткових коштів, а подумати над тим, як оптимізувати витрати.

«Звичайно облдержадміністрація звернеться в Кабмін, але в межах підтверджених сум. Але ви маєте дивитися на себе і свої можливості. Варто переглянути малокомплектні школи, мережу установ, штат, структуру, не чекати коштів, які передбачать», - звернувся він до місцевих адміністрацій.

Нагадаємо, порцію критики від ОДА отримав Любомльський район, де замість оптимізації малокомплектних шкіл, учнів перевели на індивідуальне навчання.

Мовляв, у районі 65 учнів перебувають на індивідуальному навчанні, де з ними займається 110 вчителів. В районі - дефіцит коштів на освіту до кінця року в розмірі 10 мільйонів гривень, з них 9 мільйонів на індивідуальне навчання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus