USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Волинським шахтарям пообіцяли до кінця місяця виплатити зарплату

10 Серпня 2016 18:01
У Міністерстві енергетики і вугільної промисловості пообіцяли до професійного свята виплатити шахтарям заборговану заробітну плату.

Про це розповів на прес-конференції голова Волинського теркому, член ЦК галузевої профспілки Юрій Калістратов, - інформує Волинська регіонал на дирекція НТУ.

«У Міністерстві енергетики і вугільної промисловості повідомили, що протягом двох з половиною-трьох місяців завершать роботу над Програмою розвитку галузі. Здавалося б, що розвиток галузі – це правильно, але було заявлено, що шахти, які видобувають 200 тонн вугілля на добу із чисельністю 600-900 людей у штаті не мають права на роботу. Міністерство напрацювало Програму у якій сказано, що сім найкращих шахт будуть у підпорядкуванні держави, 11 знаходяться в реструктуризації, а через 2,5 місяці, заявив міністр, їх буде 17. Решта буде виставлена на приватизацію. Що принесе цей план не відомо», – розповів Юрій Калістратов.

Міністр пообіцяв, що до професійного свята шахтарям виплатять заборговану заробітну плату. На ДП «Волиньвугілля» це майже 30 мільйонів гривень.

«5 серпня виплатили 4 мільйони 700 тисяч і закрили травень. За червень-липень у нас 29 мільйонів боргу на державному підприємстві «Волиньвугілля», що й підтвердив під час зустрічі голова Волинської ОДА. Міністр сказав, що на 2017 рік в бюджеті закладено лише дві статті. Перша стаття – реструктуризація і друга – фінансування ВГСЧ. Більше коштів ні на державну підтримку, ні на розвиток галузі, охорону праці, культурно-соціальну роботу немає. Він зауважив, що якщо не буде виділення 1,5 мільярда коштів державної дотації, то вугільної галузі не буде», – заявив Юрій Калістратов.

На нараді, що відбулась у профільному міністерстві, ухвалили звернення до Прем’єр-міністра Володимира Гройсмана з проханням допомогти невідкладно вирішити найгостріші проблеми вугільної галузі.

Довідка:

Професійне свято шахтарів відзначається щорічно в останню неділю серпня
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Жук Показати IP 10 Серпня 2016 18:13
Обіцянка-цяцянка, дурному радість!
Анатоль_ Показати IP 10 Серпня 2016 19:40
Пану Колистратову від всіх волинських шахтарів-красна подяка та низький доземний уклін!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus