USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

На Волині побудують центр підготовки олімпійців та паралімпійців

6 Жовтня 2021 12:57
Олімпійців і паралімпійців планують тренувати на території Шацької громади. Нині на Волині немає масштабного спортивного центру, де спортсмени могли б готуватися до змагань.

Перспективу будівництва такого центру саме у Ковельському районі обговорили на робочій нараді за участю голови Волинської обласної ради Григорія Недопада, повідомляє телеканал «Аверс».

Ідея створення такого закладу виникла ще два роки тому. А вже днями голова облради, депутати та представники місцевої влади ознайомилися із попереднім проєктом майбутнього центру та оглянули територію, де його мають звести.

Крім підготовки спортсменів, цю територію планують використовувати і для реабілітації учасників АТО/ООС.
«Це майже 100 гектарів землі поблизу озер Пулемецьке та Ритець, – розповів голова Шацької громади Сергій Карпук. – Окрім того, є можливість розширити територію, якщо буде така потреба».

Один із найперших потрібних етапів для зведення центру олімпійської та параолімпійської підготовки – розробка проєктно-кошторисної документації. Її профінансують з обласного та місцевих бюджетів.

Голова облради Григорій Недопад запевняє: область сприятиме підготовці території та будівництву центру. Намагатимуться залучити й кошти з державного бюджету.
«Ми будемо докладати всіх зусиль для того, щоб здійснити намір щодо будівництва комплексу. Це проєкт, що не тільки стане центром спортивного життя. Він оживить територію Шацька, де не тільки влітку, а й упродовж усього року вируватиме активність, – переконаний голова облради. – Це і десятки робочих місць, і постійне фінансування, і розвиток інфраструктури. Наша мета – спільно з ОДА та місцевою владою спробувати реалізувати цей масштабний проєкт за державні кошти».
Директор регіонального відділення «Інваспорту» Віктор Галан-Влащук каже, що про створення на Волині центру для тренувань олімпійців та паралімпійців говорили з профільним міністром. Міністерство готове включатися у роботу в цьому напрямку.

«Коли почали вивчати всі спортивні об’єкти, які в нас наявні, та аналізувати на державному рівні, які види спорту потрібно в нас розвивати, то зрозуміли, що крім бази в Конча-Заспі біля Києва, державних об’єктів підготовки спортсменів немає, – зазначив Віктор Галан-Влащук. – Були зустрічі в Міністерстві молоді і спорту. Міністр пояснив, що спочатку треба готувати земельні відводи, передпроєктну пропозицію, а тоді міністерство включатиметься в роботу у цьому напрямку».

Читати ще: «Наші можуть»: у Луцьку зустріли спортсменів, які представляли Волинь на Паралімпіаді. Фоторепортаж

За підготовку ділянки, підведення комунікацій та прокладення дороги візьмуться на місці. Будівництво центру може бути тривалим. Але після його завершення оживиться й місцева територія, а на тренування зможуть приїздити і українські олімпійці та паралімпійці, і їхні колеги з-за кордону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Ще більше маєтків Показати IP 6 Жовтня 2021 13:07
Так є ж усякі кончі заспи та інші маєтки олігархів?
Виборець Показати IP 6 Жовтня 2021 16:08
Вже зробили реставрацію замку Радзивіла в Олиці ! Пам'ятайте, шо в кінці каденції ви змушені будете звітувати ! А ми - запитаємо !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus