USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.62 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Волинським військовим обіцяють виправити помилки в документах

24 Травня 2014 19:00
Один із бійців 51 ОМБР, постійне місце дислокації – місто Володимир-Волинський розповів кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини, що за документами він і його колеги-військові – нічиї.

Чоловік телефоном (імені заради безпеки не вказуємо) розповів, що хлопці призвані ще на початку квітня. Вже минає 45 діб з моменту мобілізації, однак про повернення додому їм ніхто не каже. Ба, більше – у військових квитках не вказано, до якої частини вони належать.

Волинянин, який нині перебуває на Сході України в лавах одного з батальйонів 51 ОМБР розповідає, що хлопці переживають – кожен з них відслужив 45 днів і хоче додому, до родини, однак ніхто з командування і словом не обмовився про демобілізацію. Крім того, у військових квитках немає й натяку на приналежність до частини. Єдине, що там написане – номер наказу.

«Якщо з нами щось станеться – буде легко від нас «відхреститися». Скажуть – ми їх не знаємо та й по всьому», - пояснює військовий.

Немає номеру військової частини й на штампі про видачу зброї. Номер зброї є, а номеру частини – немає.

З приводу терміну мобілізації, то офіцер Західного регіонального медіа-центру Міноборони Володимир Скоростецький пояснює, що 45 діб дається військкоматам на мобілізацію. А от мобілізовані повернуться додому тільки після наказу головнокомандувача про демобілізацію.

Щоправда, каже він, найближчим часом військових чекає ротація. Тих, хто був на передовій відвезуть в тил, а хто проходив підготовку – поїде їх замінити.

Заступник військового комісара з виховної роботи Волиського обласного військового комісаріату Володимир Бондарук порадив звернутися до командира частини, куди призивалися хлопці. Бо саме кадровики військової частини мали б вказати номер їх «приписки».

Нам вдалося зв’язатися з командиром 51 окремої механізованої бригади ОК «Північ» полковником Володимиром Яцківим. Коли йому окреслили ситуацію, він прокоментував, що відсутність записів у військових квитках мобілізованих може бути просто помилкою.

«Це могло статися випадково, адже багато людей призивалося за короткий час. Якщо такі питання є, то треба зібрати військові квитки і занести на командний пункт своєї частини. І все. На блокпостах вони можуть звернутися до командира батальйону, де вони там стоять, і всі ці питання залагодяться, тут немає нічого проблематичного», - переконує полковник.

Отож, командування запевняє, що відсутність записів у військових квитках - прикра помилка, і це все виправлять за першим зверненням.

Інформаційне агентство Волинські Новини і надалі відстежуватиме ситуацію, що склалася з військовими, які перебувають на Сході України. Зокрема, сподіваємось, що командування дотримає свого слова і виправить помилку з документами мобілізованих.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Депутатка Показати IP 24 Травня 2014 19:34
коментар було видалено
а до Депутатка Показати IP 24 Травня 2014 20:18
а чо командирів... краще хунту..вони ж наказ про масову мобілізацію видали...
микола Показати IP 24 Травня 2014 20:48
Все таки треба командирів мордякою в асфальт
Дмитро Показати IP 24 Травня 2014 20:59
А краще Турчинова і Парубія на передову відправити . Нехай повоюють . Як указ про мобілізацію підписувати то він має право, а про демобілізацію тільки президент. Падлюки. Прийшли до влади по трупах людей з майдану. Коли людей розстрілювали їх нікого не було . А в п. Парубія аж інсульт стався якраз 18 лютого і вилікувався швиденько 22 лютого . А зараз що . Чоловіки , сини гинуть з Західної України за кого ? За престарілих бабок п,,,,,, ток які мітингують за ДНР чи за олігархів чиї діти по закордонах гуляють. На армію люди гроші збирають а керівництво в той час 9 млн. премії собі виписує .
НОНА Показати IP 24 Травня 2014 21:23
Суцільна брехня і втрата керування військами. Хто буде відповідати за ростріл волинських солдат під Волновахою? Ні якого блокпоста там не було. Підрозділ на чолі з командиром батальйону просто зїхав на узбіччя дороги, не зайнявши бойової позиції і не виставивши бойового охоронення заночував. Вечором разом з місцевими мешканцями повечеряли. Під ранок на авто приїхали сепаратисти, впритул розстріляли наших, позбирали зброю і поїхали. Це що армія на війні, чи колгосп? Боже дай розуму нашим керівникам, дай спокою нашій Україні. Як пояснити рідним та близьким за що загинули наші солдати і хто буде покараний за це? Коли наші тупорилі керівники припинять цю бійню? Щире співчуття тим хто втратив своїх близьких, тим в чиї домівки прийшла біда. З таким керівництвом це напевно не останні втрати.
Лучанинш Показати IP 24 Травня 2014 21:23
Сьогодні з рівного відбули 55 солдатів -"добровольців". На сьогоднішній день в частині у Рівному знаходиться понад 1500 солдатів. У жодного, наголошую "ЖОДНОГО" з солдатів не має запису в якій військовій частині вони проходять службу. Так от, яка мета влади. Такі солдати не вважають юридично військовими; по друге - це фактично вони будуть якимось загоном добровольців, як самооборона, ПС і т.п., але не військові. Далі довести потім що вони брали участь у військових діях також не реально. Наголошую, що у жодного з солдатів також не має на формі ні погонів, ні розпізнавальних шевронів. От вам і нова влада, яка потім буде відхрещуватися від таких солдатів, скажіть що це звичайні загони самооборони. От вам тупа та дурнувата "офісного" полковника. а батьки, брати, сестри, дружини та прості не байдужі, захистіть содатів від самоправства нашої антинородної, некомпетентної. агресивної влади. НЕ пускайте солдатів на схід гинути на зрозуміло за що і за кого.
Слава до Лучанинш Показати IP 24 Травня 2014 21:27
Да візьме така влада, закопають таких загинувших хлопців десь під словянськом у лісі, і назвуть "братська могила". Не пускайте батьків своїх дітей.
ага Показати IP 24 Травня 2014 21:34
як сказав полковник "помилка". Ні, помилка - це Бютівська єврейська влада.
я Показати IP 24 Травня 2014 22:25
А визавтра за них глосуйте
123 Показати IP 24 Травня 2014 23:47
Нічого собі прикра помилка в жодного немає запису ? Так тож команда зверху!!! Якщо вони "добровольці " - то відслужили 45 діб і до побачення рідна влада!!!!Чим держава їх забезпечила крім можливості отримання кулі в лоб? То варто йти за таку владу під кулі? Як мобілізувати то Турчинов має право, а як демобілізовувати - то вмивають руки!!!!! Тільки показуха скрізь і пусті слова, бо ж казали що будуть призвані інші на заміну тим хто відслужив 45 суток то як це розуміти??????Варті вони ваших голосів ? в них є статки бракує в л а д и !!!!!!
Анонім Показати IP 25 Травня 2014 01:53
"Подниму комент: этот и ЖЖ был взломан по ходу,это деза на самом деле там был карательный отряд Донбасс,а вертушки подчищали... тех кто отказался стрелять по мирным жителям..это уже не первый факт того,что каратели уничтожают срочников,которые не хотят воевать со своим народом,и тем самым пытаются подставить ополченцев ДНР..если задуматься зачем? то вероятен факт,после таких "действий ополченцев ДНР" они смело могут использовать "грады" и РСЗО недавно подтянувшиеся к Славянску...." - це просто коментар з одного з сайтів "терористів та сепаратистів". По факту ДНР не визнає своєї участі в бійні під Волновахою. Це я пишу для того щоб розумні люди зрозуміли що наших хлопців вбивали не вояки ДНР. Для чого це на них повісили? Мабуть для того ж що і не проставили номер частини в документах. Про вояків (не наших - інших українців) з вспоротими животами розповідали, а от те що в них не вистачало деяких органів, ні. А ви продовжуєте гратися в "патріотизм". Розплющіть очі!
Валерій Показати IP 25 Травня 2014 03:13
Все залежить від самих людей! Поки народ не почне поважати себе, перестане боятись і не зрозуміє, хто ним керує - толку небуде! Ти подивись тільки хто лізе в президенти.... Це люди, які накрали грошей і ведуть нечесні справи в державі.... Невже за когось з того скопу можна дати голос!!
Анонім Показати IP 25 Травня 2014 11:21
коментар було видалено
просто Лучанин Показати IP 25 Травня 2014 13:57
Так проблема ще в тому, що вояки з волині які знаходяться на сході числяться на полігоні, тобто учасниками бойових дій будуть не всі хто на даний момент знаходиться на сході, Влада просто не хоче виконувати свої обіцянки закріплені новими законами, Влада неорганізована, звернення до командирів щодо вирішення цих питань нііякого результату не дає, прохання журналістів розібратися з цим питанням, або надайте контакти до кого звертатись окрім командирів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus