USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинським дільничним ніде жити і працювати

2 Жовтня 2008 13:29
Волинські правоохоронці гостро відчувають нестачу матеріально-технічного оснащення. Зокрема по області є доволі невтішною ситуація із забезпеченням дільничних інспекторів міліції як житловими, так і службовими приміщеннями. Про це 2 жовтня інформують «Волинські Новини».

За інформацією управління громадської безпеки УМВС України у Волинській області, у краї житлом забезпечені 102 дільничних зі 165-ти, які обслуговують сільську місцевість. При цьому 14 посад сільських дільничних неукомплектовано.
Кількість службових приміщень ДІМ у сільській місцевості досить висока – 237. Але це переважно кабінети в сільських радах, кімнати у клубах, бібліотеках тощо. А всі ці установи у неробочий час зачинені на замок – і потрапити туди саме тоді, коли йому потрібно, працівник міліції не може.Дільничним необхідні приміщення пунктів охорони громадського порядку з окремим входом. Адже якщо громадянин скоїв правопорушення, його потрібно затримати, встановити особу, опитати. А якщо все відбувається в селі пізно ввечері чи вночі, то правопорушника нікуди доставити.
Будинків шерифа в області є лише вісім. Протягом 2008-го по області дільничним виділено нових чотири приміщення. Правоохоронці наголошують, що Будинки шерифа, облаштовані для дільничних інспекторів міліції місцевими радами, мають залишатися на їхньому балансі незалежно від подальших життєвих планів конкретного «шерифа». Приміром, у Мар’янівці Горохівського району дільничний пішов на пенсію – для наступника будинок звільнив. Отож, стверджують в УМВС у Волинській області, якщо голова та депутати місцевої ради хочуть, щоб у їхніх «володіннях» панували закон та правопорядок, то можуть і забезпечити свого дільничного – якщо не Будинком шерифа, то хоча б окремим опорним пунктом.
Заступник начальника УГБ – начальник відділу ДІМ УГБ УМВС підполковник міліції Олександр Мєдвєдєв переконаний, що і районна влада, і безпосередньо сільські голови повинні робити все можливе для створення належних умов роботи дільничних інспекторів. Міліція так само є органом виконавчої влади. А за охорону громадського порядку всі структури виконавчої влади несуть спільну відповідальність.
Сільський чи селищний голова, котрий, як-то кажуть, є на своєму місці, зацікавлений у тому, щоб дільничний у комфортних умовах приймав людей, мав усе необхідне для охорони громадського порядку. Адже він брав на себе таке зобов’язання перед своїми виборцями. Мабуть, усі без винятку кандидати в депутати місцевих рад та на посади міських, селищних, сільських голів включають до своїх передвиборчих програм пункт «посилення боротьби зі злочинністю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus