USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Близько 90% українців хочуть жити в Україні, що більше, ніж два роки тому

24 Вересня 2022 07:07
Кількість українців, які готові виїхати жити за кордон в разі надання громадянства ЄС чи США, становить 7%. А тих, хто готовий залишитися в Україні, 90-92% залежно від регіону.

Про це свідчать результати опитування Київського міжнародного інституту соціології, передає УНН.

На запитання «якби Вам зараз без умов надали громадянство США або ЄС, Ви б поїхали для постійного проживання в ці країни?», кількість тих, хто дав позитивну відповідь, становила 7%. Для порівняння, в жовтні 2020 року серед опитаних було 28% українців, які висловили готовність виїхати жити за кордон.

Цікаво, що кількість тих, хто готовий залишитися в Україні, переважає у всіх регіонах України і становить 90-92% опитаних. Якщо порівнювати із опитуванням 2020 року, то ця цифра становила 66-71%.

Результати опитування у розрізі вікових категорій, показують, що молодші респонденти більшою мірою готові емігрувати. Але серед усіх вікових категорій абсолютна більшість (не менше 84%) не хотіли б виїжджати жити до США / ЄС. Наприклад, у 2020 року майже половина (46%) молоді до 30 років хотіли б виїхати, зараз – 13%.

«Традиційно Україна демонструвала досить високі показники еміграційних настроїв (і за опитуваннями, і за фактичним відтоком населення). Наразі на тлі загального згуртування населення і досить оптимістичних настроїв ми спостерігаємо, навпаки, збільшення бажання лишатися жити і працювати саме в Україні. Останні опитування показують, що поточну ситуацію в Україні респонденти оцінюють стримано оптимістично, а у випадку майбутнього України майже 90% є оптимістами. Скоріше за все, такий оптимізм і обумовлює значною мірою бажання лишатися в Україні», – коментують результати опитування у КМІС.

Опитування проводилося 7-13 вересня 2022 року методом телефонних інтерв’ю з використанням комп’ютера на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів (з випадковою генерацією телефонних номерів та подальшим статистичним зважуванням). Опитано 2000 респондентів, що мешкають у всіх регіонах України (крім АР Крим). Опитування проводилося з дорослими (у віці 18 років і старше) громадянами України, які на момент опитування проживали на території України. До вибірки не включалися жителі територій, які тимчасово не контролювалися владою України до 24 лютого 2022 року (АР Крим, м. Севастополь, окремі райони Донецької та Луганської областей). Також опитування не проводилося з громадянами, які виїхали за кордон після 24 лютого 2022 року.

Нагадаємо, кожен п’ятий українець, який приїхав до Польщі після початку повномасштабного вторгнення рф, планує повернутися до України протягом найближчих трьох місяців, а 17% українців мають намір залишитись у сусідній країні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Читач Показати IP 24 Вересня 2022 07:54
Опитування не репрезентативне!
Олексій Показати IP 24 Вересня 2022 09:00
Особисто я б працював хоча б двірником в Польщі за 2500 зл. що біля 23000 грн ніж за 5000-10000 грн в нас, де за такі гроші з тебе вимагають більше ніж треба. Раби теж мали тільки одяг і їжу. Машину не купляю, бо з такими цінами прийдеться або не їсти, або не їздити. Хіба власний бізнес відкривати

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus