USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинським грибникам загрожує білоруська в’язниця

7 Серпня 2008 18:38
За поточний період 2008-го білоруською стороною було повернуто на Волинь1414 краян. Наші сусіди мають намір у разі повторного протягом року, з моменту притягнення до адміністративної відповідальності, умисного незаконного перетину кордону українцем позбавляти його волі на строк до 5 років, – інформують 7 серпня «Волинські Новини».
Північне регіональне управління Державної прикордонної служби України вкотре інформує жителів українсько-білоруського прикордоння, що умисний незаконний перетин держкордону Республіки Білорусь (згідно з білоруським законодавством) передбачає адміністративну відповідальність.
За повідомленням прес-служби голови Волинської облдержадміністрації, за поточний період 2008 року білоруською стороною було повернуто 1414 осіб, з яких 960 – неповнолітніх без складання відповідних документів.
Оскільки, на думку білорусів, відчувається безкарність за порушення держкордону з боку українців, що особливо загострюється  у період сезону збору ягід, прикордонним комітетом Республіки Білорусь прийнято рішення використовувати норму законодавства РБ, відповідно до якої у разі повторного протягом року, з моменту притягнення до адміністративної відповідальності, умисного незаконного перетину кордону українця може бути призведено до позбавлення волі строком до 5 років.Облдержадміністрація попереджає населення Волині, а особливо – прикордонних районів області про важливість неухильного дотримання процедур перетину державного кордону. В іншому випадку збір ягід чи інші непередбачені правилами витівки можуть обернутися 5-річним ув’язненням у виправних закладах сусідньої держави.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus