USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Волинським підприємцям відшкодували ПДВ на 74 мільйони гривень

11 Лютого 2009 15:18
У 2008 році волинські підприємства задекларували до відшкодування 557,1 мільйона гривень ПДВ. Із цієї суми на експортерів припадає 348,4 мільйона гривень, або 62,5 % від загальної суми задекларованого ПДВ. Про це 11 лютого повідомляють «Волинські Новини».
Підприємствам-експортерам в минулому році на Волині відшкодували 246,3 мільйона гривень податку на додану вартість, або 72% від загальної суми відшкодованого ПДВ.
Як інформує сайт Державної податкової адміністрації у Волинській області, вже у січні 2009 року підприємствам-експортерам  відшкодовано 74 мільйони гривень ПДВ. Це 97% від усієї відшкодованої суми. А якщо порівняти із середньомісячними відшкодуваннями минулого року, то обсяги відшкодування ПДВ у січні цього року в 2,6 разів більші. Проти січня 2008 року  в 2009 році відшкодовано ПДВ в 5,4 ради більше, як торік.
«При формуванні реєстрів на відшкодування ПДВ в першу чергу включаються суб’єкти господарської діяльності, які мають значний вплив на економіку регіону, товаровиробники зі значними темпами росту виробництва продукції», – каже начальник управління оподаткування юридичних осіб ДПА в області Вадим Іванов.
«Окрім перелічених критеріїв, підприємства, що претендують на відшкодування ПДВ з держбюджету, повинні  мати власні виробничі потужності та не бути ризиковими підприємствами-експортерами, які постійно декларують від’ємне значення ПДВ.
Якщо при цьому підприємство сумлінний платник податків, в ланцюгу придбання (поставки) товарів не використовує багатоступеневу систему і податківці під час перевірок не встановлюють фактів неправомірно заявленого ПДВ, то відшкодування податку на додану вартість здійснюється у визначеному законодавством порядку.
З огляду на економічну ситуацію, підприємствам, які продовжують виробництво  продукції, що експортується і не допускають зменшення обсягів виплати заробітної плати працівникам, ПДВ відшкодовуватиметься першочергово», – зазначив посадовець.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
трек Показати IP 11 Лютого 2009 16:04
Як красиво написано і як далеко до правди. А кому конкретно відшкодовано?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus