USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський боєць не може домогтися компенсації та документів. УТОЧНЕНО

17 Червня 2015 14:44
Волинські військові, які боронили державу на сході, не можуть отримати документів та належного їм матеріального забезпечення.

Зокрема, з проханням про допомогу звернувся до представників влади боєць з Ковеля Фелікс Герасімов, боєць Першого батальйону територіальної оборони «Волинь». Під час несення військової служби боєць травмувався і тривалий час перебував на лікуванні. Однак жодної грошової допомоги від держави так і не отримав.

Про це напасав перший заступник голови облради Олександр Пирожик на своїй сторінці у Фейсбуці.

Як повідомив Інформаційному агенству Волинські Новини сам Фелікс Герасімов, він досі так і не отримав жодних документів - ні довідки про обставини отримання травми (форма 5), ні де він перебував, що робив, чи взагалі був задіяний взагалі в АТО.

Окрім цього, у бійця вимагають повернути майно, що згоріло. "І це не перший випадок, коли у бійців вимагають майно, яке було знищене в зоні АТО, багато хлопців з інших батальйонів повідомляють, що така проблема має місце", - каже боєць.

Нагадаємо, раніше ІА Волинські Новини вже писало про бюрократичні «муки» волинських бійців, які не можуть отримати обіцяних грошей.

Зокрема, волинянин Дмитро Шетела після демобілізації він так і не отримав ні «дембельських» грошей, нічого не виплатили йому й за поранення. Земельну ділянку, на отримання якої написав заяву, теж поки не отримав.

Зі слів Олександра Пирожика, останнім часом до нього звертається все більше вояків із АТО, які скаржаться, що їх ошукують із виплатами грошових компенсацій та виплат за участь в російсько-українській війні.

«Дещо вдається вирішувати в робочому порядку, але відстоювати подібні питання стає дедалі важче. І сесій чекати, поки їх призначать, якось не випадає. Доводиться починати діяти депутатськими зверненнями», - написав Пирожик.

З відповідним депутатським запитом він звернувся до голови Волинської ОДА Володимира Гунчика.

Зауважимо, запит Олександра Пирожика на момент публікації був оформлений неправильно, зокрема, зазначалося, що боєць був поранений, хоча насправді він був травмований під час несення військової служби.

Останнім часом до мене звертається все більше вояків із АТО, які скаржаться, що їх "намахують" із виплатами грошових ком...

Posted by Олександр Пирожик on 17 Июнь 2015 г.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus