USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинський боєць потребує допомоги, щоб стати на ноги

16 Жовтня 2015 22:01
Волинський боєць 51 ОМБр, який підірвався на міні поблизу Слов'янська, переніс операцію та пройшов тривалу реабілітацію, досі не може стати на ноги. Герой потребує біотехнічної реабілітації.

Про це повідомляють волонтери People’s Project.

Волинянина Юрія у квітні 2014 року з рівненського полігону направили на схід. 4 липня 2014 року він їхав за боєприпасами і в одну хвилину небо змінило землю – потужним вибухом бійця викинуло з кабіни. Єдине насьогодні бажання 25-річного Юри – це стати на ноги і відкинути вже остогидлі за рік милиці.

"Територіально – це село біля Слов’янська. Я їхав посередині колони. В той момент переді мною БТР і Урал проїхали, а я менший радіус на повороті взяв. І знаю ж правило – “рухайся точно по колоні в одній колії”. Але не помітив як взяв курс трохи лівіше і все – відчуваю: все піднімається вгору, я вилітаю з кабіни через двері, розривний удар прийшовся на ноги. Мені дісталося добряче, а хлопцю поруч пощастило більше – порівняно легкі травми. Перші машини проїхали далі, за ними проскочила водовозка. За нами в машинах чомусь вирішили, що нас обстрілюють, тому тримались насторожено, не одразу до нас під’їхали. Потім кричать “не стріляйте, все нормально”. Розвідники на БТРі під’їхали, надали першу допомогу, шину наклали і забрали. Там десантники були недалеко, то уколи мені зробили, рани промили і в Харків відправили", - розповідає Юрій.

Того ж дня в Харкові йому зробили операцію - зашивали відкритий перелом. За тиждень відправили у Вінницю. Там вже поставили апарат, вирівняли кістки, дістали уламок з голови, днів через десять шви познімали і відправили додому - у Нововолинськ.

"Я підірвався на фугасній міні – зрозумів це одразу. Потім виявилося, що в полі місцевий сидів, контролював, ховав міни. Бачить – колона їде – вмикає – “Бах”! І все", - пригадує військовий.

Реабілітація була тривалою і болісною.

"Головний мій план сьогодні – стати на ногу. Більше року ходжу на милицях – вже і не думається про інше, крім як видужати. Це головне", - з надією каже боєць.

Зрощення кістки у Юрія неправильно пішло. Багато волонтерів приходили і допомагали. Так, з проекту “Біотех-реабілітація поранених” зателефонували та запропонували приїхати на консультацію до Києва, розказали про волонтерів People’s Project.

"Тут мені тільки сказали “чого ти раніше не приїхав?”. А я що? Мені ж казали, що в мене все гаразд", - розповідає Юрій.

Мама волинського Героя довго не знала, що син поїхав на схід, оскільки була на заробітках. А як підірвався, тим більше не казали. Декілька місяців пройшло після поранення, хлопець вже додому повернувся, як вона приїхала.

"Зі мною вперше сюди до клініки приїжджала мама. Тепер контролює. Мусить переживати, що поробиш. Боїться, що тепер знову щось не скажуть. Приїхала, поплакала, зрозуміла і насварила", - зізнається Юрій.

"Рік по суті втратив через цю ногу. Втім, не жалкую про те, що сталося. Я воював за свою країну. Хоча і багато моментів в цій війні не розумію...," - підсумовує боєць.

"Жага до життя та невпинна допомога волонтерів інколи стає єдиним фактором, що тримає важкохворого бійця на цьому світі. Адже бачити смерть і отримати шанс стати здоровим – це найбільше чудо, яке тільки можливе. Саме тому розказати кожну історію пораненого бійця з-поміж десятків тисяч інших історій – це, насамперед, можливість зрозуміти, які є пріоритети в нашому житті. Головне для солдата – не медалі, нагороди, подяки від перших осіб держави. Адже, зрештою, самостійно пересуватися – це вже найбільша розкіш для багатьох з них. Це розуміють звичайні люди. Саме тому волонтери і далі збирають кошти на лікування своїх Героїв, саме тому і далі український народ продовжує сплачувати дорогі операції, які дають цей шанс – зробити самостійно перший крок", - пишуть волонтери People’s Project.

Уся історія лікування Юрія – за посиланням.

ПриватБанк для переказу у гривнях

Миколаївський обласний благодійний фонд “РЕГІОНАЛЬНИЙ ФОНД БЛАГОЧЕСТЯ”

ПАО КБ ПриватБанк

ОКПО: 36143302

МФО: 326610

Рахунок: 26004053210825

Призначення платежу: Благодійний внесок. Біотех-реабілітація поранених

SWIFT-переказ у USD

BENEFICIARY: Charitable Foundation BLAGOCHESTA

Account: UA803266100000026009053209659

Bank of beneficiary: Privatbank,Ukraine

Swift code: PBANUA2X

Intermediary bank: JP Morgan Chase Bank, New York

Swift code: CHASUS33

Correspondent account: 001-1-000080

Description: Donation for “Bioengineering Rehabilitation for Wounded” project

SWIFT-переказ у EUR

BENEFICIARY: Charitable Foundation BLAGOCHESTA

Account: UA413266100000026009053206287

Bank of beneficiary: Privatbank,Ukraine Swift code: PBANUA2X

Intermediary bank: Commerzbank AG,Germany

Swift code: COBADEFF

Correspondent account: 400 8867 00401

Description: Donation for “Bioengineering Rehabilitation for Wounded” project
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 16 Жовтня 2015 22:06
Порошенко, кажуть, має прибуток 1 млн (хтозна чого) на місяць. Може, в нього є?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus