USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Волинський Фаберже «закрутив» яйце у спіраль

22 Березня 2016 20:30
Волинський Фаберже Анатолій Бойко показав оригінальну композицію у техніці витягування яєць. Про це повідомляє Слово правди.

Виявляється, яєчну шкарлупу можна не лише свердлити, вирізувати і кувати металом, як робить це майстер Анатолій Бойко, а й витягувати її та навіть закручувати у спіраль. Володимирський рекордсмен каже, що новий винахід вже давно виношував у задумах. Оскільки незвичайні ковані металом писанки навчився робити досконало, тому вирішив спробувати щось нове, а саме вигнути та розтягнути шкарлупу.

«За всіма законами хімії та фізики це, здавалось би, неможливо. Тому в процесі експериментів, довелось ці закони змінювати. Спочатку я розрізав яйце на вісім рівних частин, потім на шістнадцять, з яких почав складати різні комбінації – квіти, візерунки… А потім подумав, чому б не спробувати погнути шкарлупу? Перша спроба була невдалою, адже яйце, яке я викував металом, а потім розрізав спіраллю, луснуло. Тож далі почав ретельніше вираховувати розміри яйця, слабкі та міцніші місця шкаралупи, і у мене все вийшло», - розповідає майстер.

Витягування яйця – досить кропіткий процес, який може затягнутися на декілька днів, адже працювати потрібно не поспішаючи, розтягуючи шкарлупу міліметр за міліметром. Приміром, яйце висотою у 8 сантиметрів Анатолію вдалось розтягнути до 18,5 сантиметра. Новий винахід відкрив майстру ще більші простори для фантазії. В цій техніці він вже встиг зробити шість робіт. Демонструє одну з кращих – оригінальну композицію з кількох писанок, які кріпляться на стовпці з пресованого бурштину в обрамленні яєчної спіралі із статуетками Архангела та голубів.

«Це перша робота, в якій я застосовував механіку», - каже Анатолій, і повертає ключ механізму, після чого композиція починає обертатися навколо своєї осі та лунає відома мелодія Бетховена «До Елізи».

За час роботи з писанками, Анатолій досконало вивчив будову шкарлупи яєць різних видів разом із їхнім хімічним складом. Майстер запевняє, що на цьому його експерименти не закінчуються, тож і надалі дивуватиме неймовірними виробами.

Нагадаємо, нещодавно на Волині відбувся майстер-клас Анатолія Бойка із різьби на яєчній скорлупі та традиційної техніки дряпанки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Anonymous Показати IP 22 Березня 2016 22:03
От би він винайшов машинку, яка Яйценюху з Шоколадним "фаберже" відкрутила за знущання над народом...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus