USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Роботи волинського Фаберже можуть вийти на міжнародний рівень

26 Грудня 2015 11:18
Волинський Фаберже, майстер писанкового розпису Анатолій Бойко сподівається, що його роботи зможуть вийти на міжнародний рівень і навіть ЮНЕСКО.

Понад 60 своїх робіт волинського Фаберже Анатолія Бойка нині представлені на виставці у музеї Писанкового розпису, що в місті Коломия Івано-Франківської області.

Про це інформує власкор «Вголосу».

Нагадаємо, що роботи Анатолія Бойка не мають аналогів в усьому світі. Його найбільшу колекцію яєчної шкарлупи, оздобленої дорогоцінними металами, 26 листопада 2015 року зареєстрували як рекорд України.

«Музей «Писанки», що в місті Коломия Івано-Франківської області, єдиний у світі і в його унікальних колекціях зібрані яйця з усього світу. Мені було дуже приємно, що його працівники самі запропонували організувати у них виставку. У музеї визнали мою методику оформлення писанок за допомогою різьблення та ковки унікальною. Вдалося також досягти певних домовленостей про подальшу співпрацю і про постійно діючу виставку. Сподіваюся, що це дасть змогу вийти на міжнародний рівень і навіть ЮНЕСКО», – розповів у коментарі Анатолій Бойко.

Виставку волинського Фаберже спланували саме на різдвяні свята, коли музей відвідує велика кількість шанувальників мистецтва. Триватиме вона до 24 січня наступного року.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, з 2009-го 45-річний Анатолій Бойко з Володимира-Волинського оздоблює яєчні шкаралупи металом і коштовним камінням. Відтак, за проявлену майстерність його почали називати «волинським Фаберже», і віддавати за його роботи від 1000 гривень.

Також майстра хочуть нагородити відзнакою «За заслуги перед містом Володимир-Волинський».

А ще - волинський Фаберже мріє відкрити власну школу, проводити терапію мистецтвом для учасників АТО і сподівається, що влада виділить йому належне приміщення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus