USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський інкубатор: допоки краяни «гнутимуть спини» на Росію

16 Березня 2015 15:16
Волинь «вирощує» робочу силу для інших країн.

Такої думки припустився під час позачергової сесії Волинського обласної ради депутат Василь Пецентій.

Теза «проскочила» під час розгляду проекту рішення обласної ради «Про звернення Волинської обласної ради до жителів Волинської області щодо ігнорування товарів та послуг Російської Федерації».

«В нас є інкубатор. Ми «вирощуємо» робочу силу для інших країн, але українець повинен мати гордість. Хай наші земляки, які вимушені працювати за кордоном, їдуть працювати в Білорусь, у Чехію, у Європу, ще кудись, але не до москаля», - емоційно наголосив Василь Пецентій колегам.
Однак на це депутат облради Валентина Блінова зауважила, що в Україні можна попередити виїзд робочих в РФ, якщо їх забезпечать роботою на батьківщині.

«Потрібно, аби держава подала найжорсткіші економічні санкції. Бо Європа звинувачує нас у тому, що ми займаємо надто ліберальну позицію», - додала вона.

Окрім того, на думку депутата Миколи Давидюка, у випадку якщо Україна перекриє транзит продукції РФ через Волинь, то агресори будуть возити товари через Білорусь чи Європу.

«І від того, що вони возитимуть вантажі іншими територіями, ми втрачатимемо кошти, зокрема, екологічний збір, мито», - зауважив обранець громади.

Щодо факту постачання продукції в Росію через Україну, то тут думки обранців громади суттєво розійшлися.

Утім, депутат Василь Пецентій зазначив, українські люди користуються послугами РФ, тим самим піднімаючи економіку РФ. У той же час за ці кошти агресор купує зброю і стріляє в тих же українців:

«Яка може бути економічна справедливість, якщо в країні йде війна? В такому випадку не треба нам ні їхнього газу, ні нафти. Обійдемось й власними ресурсами», - наголосив він.

Тож, волинські депутати майже одноголосно проголосували за звернення Волинської обласної ради до РНБО та Кабінету Міністрів України щодо припинення економічної підтримки тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей України з боку Російської Федерації за допомогою так званих ДНР та ЛНР (в у тому числі з припиненням постачання всіх видів енергоносіїв).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus