USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Волинський кіборг вижив в уламках донецького аеропорту

17 Лютого 2015 19:35
З луцького шпиталю сьогодні, 17 лютого, забрали волинського кіборга Ігоря Гуля. Він дивом вижив під уламками аеропорту. Більше того, вивів більше десятка військових.

Про героя – нашого краянина - пише на своїй сторінці в Фейсбук волонтер Наталія Соколова.

Розвідник 80-ої бригади з позивним «Булька». Родом з селища Ратне, 35 років. Його поранили 19 січня в терміналі донецького аеропорту – осколкове поранення в голову.

Як розповідають волонтери, чоловік із численними травмами виліз з-під уламків після 2 вибухових завалів. Тоді ж подзвонив додому, попрощався з дружиною і двома синами.

Але вижив – лікар з Київської області Ігор Зінич (позивний «Псих») вийняв осколки з його голови прямо в терміналі, чим врятував життя військового. На жаль, сам медик загинув в аеропорту.

21 першого січня з аеропорту живими вибралися 18 бійців. 14 з них виводив з оточення, використовуючи єдиний вцілівший тепловізор, розвідник Гуль. Більшість хлопців були поранені. Пройшли, розповідає, дивом мінне поле.

Каже, що в той день їх вів сам Бог. Коли живих хлопців побачили командири, то не повірили своїм очам.

Потім Ігор пройшов шпиталі Силідова, Дніпра, Вінниці, Львова, Луцька.

Чоловік, розповідає Наталія Соколова, дуже скромний. Каже, що нічого йому не треба, головне, що живий. До слова, подарунок від ізраїльських волонтерів - планшет Самсунг Гелексі – волонтер передала саме цьому Герою.

Тоді зі слів Наталії, він вперше усміхнувся. Казав, ніколи такої штуки в руках не тримав.

У «кіборга» - 2 сини: 14 та 6 років, дружина Тетяна. І Ігор і Таня - вже сироти, живуть без батьків. Допомогти їм нікому. А у військового - ще довгий шлях до повного одужання.

Всіх небайдужих, хто хоче підтримати кіборга та його сім"ю, просять перераховувати кошти на картку Приватбанку 4149 4978 2711 3640. Гуль Ігор Федорович.
Ігор Зінич, який врятував життя волинському кіборгу, але загинув сам
Ігор Зінич, який врятував життя волинському кіборгу, але загинув сам
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus