USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волинський краєзнавець написав брошуру-розвідку про катастрофу віку

26 Квітня 2016 10:18
Радіація чи «радіофобія» - під такою назвою вийшла в світ 25 років тому невелика за розміром, але потужна за фактами, брошура відомого на Волині і в Україні письменника і публіциста, історика і краєзнавця, директора та засновника музею історії сільського господарства Волині під відкритим небом у Рокинях Олександра Середюка.

Ця брошура – одна з перших сміливих розвідок про катастрофу віку, в якій розказано правду про радіацію, що впала на голови українців і яку намагалися приховати комуністичні колаборанти.

Про це повідомила зберігач фондів Музею Ольга Рогова.

Чорнобильська катастрофа у 90 разів гірша за атомне бомбардування Хіросіми і Нагасакі. Площа, забруднена цезієм-137 з рівнем до одного кюрі на один квадратний кілометр, складає понад 37 тисяч квадратних кілометрів. І живуть на ній мільйони наших людей. Проте комуністичні бонзи того часу радились і визначались, як бути: адже наближалося свято Першого травня – Міжнародний день солідарності трудящих. І цих трудящих вивели на першотравневу демонстрацію не тільки в Києві, а й у інших прилеглих містах.

До цього часу про цю катастрофу віку не сказана вся правда. Не чекаючи «милості» від титулованих спеціалістів, автор почав збирати інформацію, що тоді друкувалась і видавалась у нас і за рубежем. Все зібране узагальнив,

опублікував статтю, потім видав брошуру, яка стала в нагоді не тільки спеціалістам, а й пересічним громадянам. Бо радіація не розбирає ні віку, ні статті, ні посад, ні звань.

У книжці Олександра Середюка виділено такі розділи: «Стій! Прохід забороний!», «Наказано-написано-засекречено», «Ніщо не проходить безслідно», «Їжею не захоплюйтесь, Стронцій в каструлі», «Альтернатива атомній енергетиці – є», «Заходи по зниженню радіоактивної дози», Використана література.

Бажаючі ознайомитися з ексклюзивною брошурою можуть звертатися до адміністрації Музею історії сільського господарства Волині-скансен, що в селищі Рокині Луцького району.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus