USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинський ліс розкрадають. Що робить влада?

8 Березня 2015 13:00
Жителі села Видерта Камінь-Каширського району заявили про те, що дуже часто стають свідками розкрадання волинського лісу. Про це повідомив активіст села Андрій Назарчук, у п’ятницю, 6 березня на мітингу під Волинським обласним управлінням лісового та мисливського господарства.

Зауважимо, це - не перший прояв обурення волинян з приводу незаконної вирубки, - інформують наші колеги з Громадського. Волинь.

«За останню зиму на наше село не відписали людям ніякого лісу. А через нього йшли машини з «діловим лісом», порізаним на 1,25 метра на палети просто приватним підприємцям. Ми зверталися до свого лісівника. Він нам повідомив, що в нього лісу немає. Хоча для людей з сусідніх сіл вони виписували. Брали в селі заяви, що вони забудовники. І їхали брали ліс по меншим «таксам», а потім його продавали вже готовим матеріалом», – заявив під час акції Назарчук. Він також розповів, що лісниками саботується виділення “лісу” для бійців АТО.

На його думку, винна у цьому сільська рада та керівництво лісового господарства.

Окрім цього, житель Каменя-Каширського району розповідає, що неодноразово мешканці села ловили вантажівки із деревом. Одного разу вони спіймали авто, зупинили його і виявили, що деревину везуть без документів. Викликали міліцію. Ті оформили все, а через тиждень ті, які везли ліс, надали документи.

Зі слів Назарчука, «в чеку стояв не той квартал, звідки вивозили ліс. І в тому кварталі, який вказаний, – не росте навіть такий ліс».

Також активіст заявив, що минулого тижня була зафіксована крадіжка. Цілий причіп лісу вирізали і ніхто на це не відреагував.

Після мітингу начальник Управління Василь Мазурик погодився зустрітися із жителями села у себе в кабінеті, аби обговорити названі проблеми та вирішити їх. Після розмови єдине, до чого домовилися чиновники та мітингарі, - це те, що буде створена спеціальна комісія, яка розслідуватиме вказані питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
дідо Показати IP 8 Березня 2015 13:18
люди самі обрали сільраду, а потім жаліються.
Баба до дідо Показати IP 10 Березня 2015 16:53
взагалі то тут про Мазурика говориться!
так-таки-так Показати IP 8 Березня 2015 13:18
А шо робить волинська влада ? Ха- Ха- Ха !!!А ви шо не знаєте - також дружне і активно КРАДЕ , КРИШУЄ, ДІЛИТЬСЯ !!!
123 Показати IP 8 Березня 2015 13:25
А що робить міліція?
так-таки-так до 123 Показати IP 8 Березня 2015 13:41
А мілція - теж саме, що і куратори при владі тільки трохи в менших розмірах
Штефан, Луцьк Показати IP 8 Березня 2015 13:35
Ви, "Дідо" вочевидь таки, насправді 100-літній дідо. Склероз і провали у голові. Ви як голосували востаннє? За тих кого вам підсунули, бо інших не було? Отак і ті люди із Видертої. Думали, що совісна людина, а вийшло, як завжди - шахрай. І начальство у лісництві, теж злодії. Бандюк на бандюку. Селяни Видертої із лісу живуть, бо роботи там нема - гриби, ягоди, дрова... Викручуються хто, як може. Люди не винні. Довірливі та совісні, як діти, як і переважна більшість волиняк. Якщо не буде лісу на Поліссі - постане пустиня, як у Сахарі, в Африці, бо там один пісок. Ви, "Дідо" поїдьте на Волинське Полісся, поживіть там трохи, та й подивіться, що і до чого. І відразу ж дебілізм із голови вивітриться. Станете поліським бандерівцем.
дідо до Штефан, Луцьк Показати IP 8 Березня 2015 13:39
Совкове мислення повинні вбити у собі. Людина завжди винна у своїх проблемах. Ці люди є просто хитрожопими, вони хочуть,щоб хтось їхнє гівно розгрібав.
Iван Показати IP 8 Березня 2015 13:45
А пiдприемство Дом Арбо розкрадае лiс?
Анонім Показати IP 8 Березня 2015 13:48
Доф Арбо
ку Показати IP 8 Березня 2015 14:21
"Домовились про створення спеціальної комісії" от це повеселили я не розумію тих селюків та що ви за люди, як кричати на майданах то перші, а як у себе в домівці навести порядок то це нє. Да перекрийте на....р дорогу, поставте власний пост, побачите машину забирайте ліс собі, все село не пересадять, ЛЮДИ це ж ваша природа, захищайте її, ті дибіли в обл радах ван не допоможуть і комісії ті до с....ки у вас скоро заберуть все, а ви тільки кричати будете, да в європі за вирубку лісу на вила піднімуть то ця мразота закордонна у наших дибілів жадних яким нічого не шкода закупляє НАВЧІТЬСЯ ЦІНУВАТИ ВЛАСНЕ ЖИТЛО!!!!
333 Показати IP 8 Березня 2015 18:46
А що там робить дібіл і злодій Самосік? Маяки радгосп розікрав, рибгосп Несвіч - розікрав . На черзі ліси Волині ?
люстратор Показати IP 8 Березня 2015 19:08
Самосік? Голова велика, як баняк, а розуму мало. Прийшов попіаритись. Вів себе, як першокласник, в якого забрали цукерку. Таких дійсно треба гнати, навіть не люструвавши.
казка Показати IP 9 Березня 2015 00:23
той так званий активіст із села....вирішував як й всі активісти кадрові питання...йому головне зняти із посади лісничого Вавдіюка...він й сам так запевнив на зборах...тому що свідчити про розкрадання лісу як свідок не ходить до міліції, тому пустословить. нехай ті люди краще самі розберуться чого вони хочуть .....!!!! тому що дл яних головне те щоб не було лісника Вавдіюка, а решта другорядне.! тому давайте розбиртися де катлети а де мухи!
вася Показати IP 9 Березня 2015 14:00
ви ліс продали на виборах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus