USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський мер не знає закону проти жорстокості із тваринами

20 Січня 2014 16:16
Олег Кіндер не знає Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження», заявляють представники ковельської ГО «Організація захисту тварин «Добра БУДА». Водночас, вони вимагають у міського голови Ковеля припинити практику жорстокого знищення безпритульних тварин у місті.

ГО «Організація захисту тварин «Добра БУДА» була заснована у жовтні минулого року у Ковелі з метою захистити безпритульних тварин від насильницьких дій з боку місцевої влади. Неодноразово мешканці міста ставали свідками жорстокої евтаназії, яку здійснювали працівники місцевого комунального підприємства «Добробут».

Сьогодні голова організації Оксана Артемук побувала на прийомі у Олега Кіндера, аби з’ясувати у мера Ковеля, як довго триватиме знищення чи то пак регулювання чисельності безпритульних тварин у Ковелі негуманними методами. Адже комунальники стріляють у тварин тими речовинами, які не забезпечують тваринам миттєвої смерті, собаки зазнають передсмертних страждань. І чи знає мер, що такі дії – пряме порушення Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». На що мер Ковеля відповів, що не знає такого Закону України. Мовляв, тварин позбавляють життя у законний спосіб – їх знерухомлюють і все.

Оксана Артемук залишила міському голові дві заяви. В першій – попросила точно вказати, які препарати використовують для евтаназії тварин, чи містяться у них дозволені речовини, і яке їх дозування. В другій – просила надати міську раду земельну ділянку для будівництва притулку для безпритульних тварин. На думку захисниці тварин, собак краще стерилізувати та віддавати у добрі руки, аніж нищити, тим паче у такий жорстокий спосіб, який використовують нині ковельські комунальники, про що неодноразово повідомляли регіональні та всеукраїнські ЗМІ.

Нагадаємо, у 2013 році виконавчий комітет Ковельсьої міської ради отримав подання міжрайонного прокурора «Про скасування рішення виконавчого комітету Ковельської міської ради № 227 від 20.05.2008 «Про проведення спеціальних заходів по виловлюванню і евтаназії бездомних тварин». Однак це подання було відхилене. Прокуратура навіть позивалася до суду, а результати справи наразі невідомі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
33 Показати IP 20 Січня 2014 20:23
І ця людина ще очолювала управління екології...
ага Показати IP 21 Січня 2014 02:18
Оце так Кіндер! Якщо вже немає змоги зробити притулок, то хоча б робили евтаназію, коли тварина не страждає! Але притулок має бути в кожному місті. хай увімкне свою мерську голову! Не тварини винні, що опинились на вулиці
1 Показати IP 21 Січня 2014 07:20
І не вони винні що кусають дітей на вулиці, хай дома сидять, а гуляти- це тільки собакам можна
2 Показати IP 21 Січня 2014 07:21
Хай захисники заберуть до себе бродячих псів, а фігушки їм тільки покричати потрібно
для 1 і 2 Показати IP 21 Січня 2014 14:06
Тебе мамого видно вже вкусила собака, і не проста, а скажена. А боротися з бродячими собаками потрібно дійсно цивілізованими способами. Якщо присипати, то миттєво і в нічну пору доби, щоб цього не бачили наші діти. Невже це так важко зрозуміти, чи в нашого мера в голові тільки "Дерибан"?
122 Показати IP 19 Березня 2014 22:22
брєд про собачий притулок! позапихайте бродячих псів, які народилися і виросли на вулиці, у притулок, в клітки. вони там будуть сидіти і чекати доброго господаря. тільки господарю на господарство потрібен собака, щоб йому служив, на що не здатні бродячі (кажу це з власного досвіду). а ще в притулку потрібно їх кормити, прибирати і надавати ветдопомогу. а стадами, щоб бігали пси по центральних вулицях, нападали на людей, вигрібали все зі смітників в пошуках їжі - це теж не метод. а чому б захисникам бродячих псів не побудувати притулок за власний кошт і там їх утримувати і тоді всі переконаються, які ви гуманні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus