USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинський митець просить звання Героя України для самого себе

18 Серпня 2014 16:09
Волинський скульптор Василь Рижук просить присвоїти йому звання Героя України, мовляв, його внесок у духовне життя Волині й України в цілому доволі вагомий, і він його справедливо заслужив.

Про це митець повідомив сьогодні, 18 серпня, під час особистого прийому громадян у голови ОДА Володимира Гунчика.

Він зазначив, що уже має певні державні нагороди. Однак, на запитання очільника області, чому він звертається і просить собі присвоїти звання Героя України, скульптор відповів, що понад 285 тисяч доларів він вклав у меморіальний комплекс Афганцям, ще - величезну суму в монумент полеглим під час другої світової війни в селі Терешківці. Окрім вищезгаданих пам’ятних скульптур, митець, якого у народі охрестили Василем Чорнобривцем, розповів ще про низку виготовлених власними руками та за власні кошти творінь.

«Я подарував Україні квітковий оберіг довжиною у 300 кілометрів. Там, де росли бур’яни, я все зробив від початку й до кінці всвоїми руками і за власні кошти», - зазначив пан Василь.

На це голова ОДА Володимир Гунчик відповів, що може підготувати відповідне доручення «хоч завтра », аби презентувати скульптора для присвоєння високого звання.

«Але рішення приймаю не я. Я можу лише внести пропозицію. А якщо рішення не буде прийняте? Я зроблю відповідне подання щодо вас. Це великий документ і серйозна відповідальність. Але ви повинні розуміти, що пропозиція може бути й відхилена», - зауважив очільник області.

Однак, скульптор твердо стояв на своєму, наголошуючи, що «люди кажуть, якби Василів Рижуків було в Україні 24, то вона б виглядала зовсім інакше».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 37
Антон Показати IP 18 Серпня 2014 16:11
Медаль "За скромність" ІІІ ступеня дати.
хуя до Антон Показати IP 18 Серпня 2014 21:12
див. нік.
Григорій до Антон Показати IP 19 Серпня 2014 01:48
На груди была медаль: «За отвагу», «за победу», «За приятную беседу», «За научные труды», «За охрану всей среды», Две медали космонавта, Орден игрока Варкрафта, Символ сдачи ГТО, «Прохождение ТО», Клуб беременных «Журавлик», Гардероб ДК «Гидравлик», «Альтависта точка ком», «Общество больных грибком», Капитан игры «Зарница», «Гомельская психбольница», Табакерка и огниво, Восемь крышечек от пива, «Фестиваль цыганской пляски» «Крановщик, работай в каске!» «Берегись велосипеда», «Тридцать восемь лет Победы» Орден РСФСР, тайный орден «Тамплиер», Вкладыш жвачки «Лелик-Болик», «Анонимный алкоголик», «Клуб ценителей вина», Символ панков из говна, SUSE-Linux, «бизнес-тим» «Тында - город побратим» «Самый опытный водитель» «Лучший хряк-производитель», знак «Почетный водолаз», стикер «Путин-пидарас», Октябрятская звезда, «Героиня мать труда» Группа крови, и Ай-пи, И пацифик на цепи. Поскользнулся вдруг казак... И медальками - хренак! И теперь медальки все раскатились по шоссе. Ребятишки! Дяди, тёти! Если где-нибудь найдете: Орден Славы, Орден Мира, пуговку с гербом Алжира, Фенечку, консервный нож, малахитовую брошь, Красный крест, Петровский крест «Город Прага», «Город Брест», «полковая медсестра», «Осень - чудная пора», «Эсперанто», «ЦСКА», Личный номер лесника, Запонки к военной форме, «Лучший токарь», «Выхлоп в норме», «Похудей за пять минут», Молодежный клуб «Сохнут», «КГБ», «Почетный донор», Частный фонд Елены Боннер, Фестиваль чеченской моды, Номерок фидошной ноды - Хоть медалькой, хоть значком Поделитесь с Васильком!
Луцький Показати IP 18 Серпня 2014 16:17
Вася як вася, і за що там героя давати? В чому він* то його героїзм, у квіточках чи грошах? Абсурд!!!
босяк до Луцький Показати IP 19 Серпня 2014 05:23
ну прямо рафаель
квітка Показати IP 18 Серпня 2014 16:17
Чоловік дійсно багато зробив, і вартий нагороди. Героя, чи якоїсь іншої, але, погодьтесь, такі люди заслуговують на визнання
Ліпіни Показати IP 18 Серпня 2014 16:25
Готуємо подання на завтра.
Patrik Показати IP 18 Серпня 2014 16:28
Василь Рижук безсумнівно талановитий і достойний нагороди, але, даруйте мені, не звання ж Героя України... Сьогодні звання Героїв України достойні наші Воїни, які ціною власного здоров'я та життя відвойовують не лише Донбас, вони відвойовують незалежність України... Ці молоді люди, вчорашні школярі дійсно Герої України, а також їх мами, які, почорніли від тривоги і горя, бо знають, що, на жаль, не всі Герої повернуться додому живими і неушкодженими... Пану Рижуку подякую за його здобутки і прошу бути трішки скромнішим і буде йому щастя.
Анонім Показати IP 18 Серпня 2014 16:29
Автомата в руки і хай докаже,що він херой
Анонім Показати IP 18 Серпня 2014 16:37
Ще б йому менше брехати
До ліпін Показати IP 18 Серпня 2014 16:51
Цілком з вами погоджуюсь-подання в Ліпіни і то негайно!
Рижук Показати IP 18 Серпня 2014 17:11
навіть немає тями,ХТО такий ГЕРОЙ. Г Е Р О Й-це людина,яка ризикуючи своїм життям,часто дивиться смерті ввічі, здійснює ПОДВИГ! А Рижук 300 км на автошляхах насіяв чорнобривців.Справа заслуговує поваги,але це не є героїзмом і все інше,що він зробив.Шана і повага пану Рижуку,але не звання Героя. Сьогодні Г Е Р О Ї це ті,хто віддав своє життя на Майдані,це ті хто полягли,захищаючи Донбас від терористів.Герої це ті живі ВОЇНИ,які зараз захищають Донбас.Оце пане Рижук Г Е Р О Ї !!! Вони не випрошують цього високого звання.ВОНИ захищають БАТЬКІВЩИНУ!
Лучанин Показати IP 18 Серпня 2014 17:14
А почему сразу не трижды Героя ? Что,скромность не позволяет , да ты плюнь на все это . Требуй своего , кровного . Ты давно заслужил звание трижды Героя ! Только единственная мелочь ,многие из нас не знали о твоем существовании .
Віктор Показати IP 18 Серпня 2014 17:24
Ну як так,просити собі самому звання??? А де ж скромність???? Вперше таке чую.Навіть,якщо і присвоять Героя,для мене він героєм ніколи не буде....Не за такі вчинки таке високе звання присвоюють.
Анонім до Віктор Показати IP 18 Серпня 2014 17:32
Ех, Василю, ми думали, що ти патріот, а ти за нагородами погнався!
Анонім Показати IP 18 Серпня 2014 17:53
Якийсь олігарх той Вася))))))!!!
ДЄСАНТ Показати IP 18 Серпня 2014 18:06
Я Б ЙОМУ ТІ ЧОРНОБРИВЦІ НА ГОЛОВІ РОЗДЕР.ХЛОПЦЯМ,ЯКІ ЗАРАЗ ВІДСТОЮЮТЬ НАШУ З ВАМИ ДЕРЖАВУ ПОСМЕРТНО І ТО НЕ ВСІ ОТРИМУЮЮТЬ ТАКЕ ПОЧЕСНЕ ЗВАННЯ,А ЦЕЙ ПОЛУПОКЕР ДУМАЄ, ЩО МАЄ ТРОХИ БАБЛА ТО ВЖЕ МОЖНА ВСЕ...АЛЕ ЯКЩО ГЛЯНУТИ КОМУ ЯНИК ПОРАЗДАВАВ ГЕРОЇВ ЗА СВОЄЇ КАМПАНІЇ ТО МОЖЕ ЙОМУ ДАДУТЬ
волинь Показати IP 18 Серпня 2014 18:37
хворий вася хворий гунчик
Оля Показати IP 18 Серпня 2014 20:59
Герої - це ті хлопці,, котрі воюють в АТО за нашу землю. Це дискредитація самого звання надавати його людям, які далекі від високої честі ЗАХИЩАТИ ЛЮДСЬКЕ ЖИТТЯ!
1112 Показати IP 18 Серпня 2014 21:14
За скромність 10 ступеня!!!!
1112 до 1112 Показати IP 18 Серпня 2014 21:15
Героя України треба давати усім тим хлопцям, хто в АТО захищає неньку Україну, а не отаким "скромнягам"
Волинянин Показати IP 18 Серпня 2014 21:27
А я думаю, чого він в адміністрацію лазить. Ну. може, гроршей просить - така доля творців. А він набрався нахабства просити звання Героя України. Як ти собі уявляєш бути Героєм нарівні з тими, хто загинув за Україну на Євромайдані. у війні на Сході. Як мають ц6е чути сплавкані за вбитими синами й чоловіками матері й дружини? Ти ліпив - бо твоя робота. Ти садив - бо то твоє бажання. А вони йдуть воювати - бо то національна потреба, то їх громадянський обов’язок. То їх совість. А де твоя совість?! Герої - то провідники нації, то їх гордість. А хто знає тебе?! Наважитися просити таке в такий для України час! Ти маєш вибачитися перед усією Україною або, принаймні, покинути Волинь.
аяяй Показати IP 18 Серпня 2014 21:31
в любом случае от государства он поощрение заслужил
оксана Показати IP 18 Серпня 2014 21:45
Ну... не Героя України.... Можливо, якусь іншу медаль: За внесок у добробут міста, наприклад.... Всі ми, їдучи до Рівного, милуємося соняшниками та чорнобривцями, що ростуть на роздільній смузі:-) . Це його робота.. не моя і не ваша... Погруддя Шевченка на Драматичному Театрі(проплачена робота, скоріш всього), а інші роботи??? Можливо, теж, оплачені??? Тоді, за що Героя??
Вася але не рижий Показати IP 18 Серпня 2014 22:14
Якщо героя дали Ландику старшому то чому б не дати Рижуку?
Григорій Іванович до Вася але не рижий Показати IP 19 Серпня 2014 01:44
Чому? Так і мені дайте два штуки, тобто двічі героя. А якщо серйозно, то треба дати Васильку напочаток хероя чи хоч матір героїня ...тричі і дві медалі невеличких.
Григорій до Вася але не рижий Показати IP 19 Серпня 2014 11:06
Звання Героя і так девальвоване Ландиками, Засухами, Прошкуратовими а тепер ще хочеш рижуками. Он Хведя вчора на рботу вийшов вчасно....після перепою...але вийшов. Значить орден для початку , статус почесного громадянина, дезоплатний проїзд на метро з 40 кв. до Ліпін...
56 Показати IP 18 Серпня 2014 22:27
це ж треба так одним слово перекреслити все своє "героїчне" минуле! А думалось, що робиться все щиро, безкорисно... Вам подяка, але небільше!
петро Показати IP 18 Серпня 2014 22:37
Але ж ,шановні,видатні митці,що віддають на благо Украіни свій талант,енергію,здоров'я теж засуговують звання Героя Украіни. Приклад: Василь Зінкевич,Богдан Ступка та інші. Але Вася хай себе з ними порівняе. Нема проблем зі званням Героя,Вася, але до здобуття цього звання тебе повинен подати керівник підприемства,де ти працюеш, на обговорення колективу,колектив гласно обговорити твою кандидатуру на загальних зборах,а може й проголосувати,а може й таемно(як колектив вирішить через голосування),і якщо ти набереш більше половини голосів колективу,то тоді будуть готувати документи на тебе і надсилати документи до профільного управління ОДА,а це управління повинно розглянути документи і зі своіми клопотаннями або застереженнями подати документи до Голови ОДА,потім через профільне Міністерство,через Адміністрацію Президента і до Президента на підпис або відхилення.Вася,ти ж навіть не працюеш ніде. Ти тиняешся по ОДА і вициганюеш або якусь премію,або стипендію,або халтуру і,до речі, за оплату своіх художеств готівкою не сплачуеш податки. Ти гляди,щоб тебе геройськи за дупу не взяли. Вася,дяка тобі за чорнобривці,за гарні скульптури,але,Вася,працюй далі. Може тебе подасть управління культури ОДА на здобуття,може,й Героя. Не сміши людей,ХУДОЖНИК.
tikkurila Показати IP 18 Серпня 2014 23:46
ну ти тікуріла блін дайош!
Батя Показати IP 19 Серпня 2014 07:25
На старому базарі є Юра Залізяка.В нього є все!! Героя точно може порішати.
Артем Показати IP 19 Серпня 2014 09:42
Для чого таке публікувати, дарутвати людей. В Ліпіни йому виписати направлення.Іди паши на ніецький завод, або в Маневичі на полі вирощуй хліб.А не дурнею займайся. Заслужи героя в Донецьку ,захистити наших дітей. Що ти ще вмієш. Люди на ілки грошей не миають і не ходять по ОДА не кляньчать,
Воєнком Показати IP 19 Серпня 2014 11:49
Чомусь ніхто не озвучив Вася два роки воював в Авганістані.
Григорій до Воєнком Показати IP 20 Серпня 2014 13:14
Там чому ж тоді героя не дали за його подвиги?!
Colonel до Воєнком Показати IP 20 Серпня 2014 13:24
Ну якщо героїчно воював в Афганістані, то нагорода обов,язково знайде Героя. Десь його золота зірка в чиновницьких кабінетах завалялась, але вже в дорозі. Справедливість переможе обов,язково. Ну як так - ризикуючи життям , поранений прикривав відхід роти десантників, на собі 30 км ніс пораненого командира чи навіть двох, підбив три талібських танки і два літаки, потопив ворожого підводного човна ну і ще там так , по дрібному пару сотень БТРів вивів з ладу... і до цього часу не ГЕРОЙ?????!!!
Галина до Colonel Показати IP 20 Серпня 2014 13:27
Якщо у нас на Волині є такий Рембо, то негайно всім миром просити його щоб їхав на схід і розігнав швиденько те кодло сепаратистів
я до Воєнком Показати IP 1 Вересня 2014 21:55
хто вам таке сказав???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus